Citeste mai mult despre:
Divertisment-Utile,
Bucătăria este spațiul cel mai important al casei din mai multe motive, cel mai important fiind acela că aici petrecem timp cu cei dragi.
Fie și numai din acest motiv bucătăria trebuie amenajată în așa fel încât să se potrivească destinației acestei încăperi, dar și timpului de calitate pe care dorim să-l petrecem cu restul familiei.
Singurul detaliu care ne poate încurca în misiunea noastră este spațiul mai puțin generos pe care îl avem la dispoziție, prin urmare este esențial să știm să ne organizăm cât mai bine bucătăria, chiar și una nu foarte spațioasă. Iată câteva idei din care te poți inspira atunci când vrei să amenajezi o bucătărie mică, în așa fel încât să devină un spațiu prietenos.
-
Vasele de gătit: cel mai important lucru pe care îl poți face este să-ți înnoiești stocul de vase de gătit, tacâmuri și pentru asta poate fi momentul potrivit să dai o fugă pe magazinul online de oale și tigăi, pentru a alege de acolo exact ustensilele de care are nevoie bucătăria ta mică.
-
Mobilierul de bucătărie: Alege un tip de mobilier care să fie adaptat spațiului. Mobilele masive sau prea multe corpuri de mobilier ocupă întregul spațiu pe care îl ai la dispoziție, prin urmare este nevoie să alegi mobilierul în mod înțelept. Există varianta mobilierului multifuncțional, care are avantajul că poți folosi spațiul în cel mai eficient mod posibil.
Poți opta pentru o masă extensibilă (integrată în blat de exemplu), sau scaune extensibile, care, atunci când nu le folosești, pot fi strânse sau chiar scoase pe balcon. În plus, poți găsi soluții de depozitare chiar și în cele mai imposibile locuri, în colțurile încăperii. Este bine să reții că bucătăriile în formă de L (chiuvetă, frigider, aragaz) îți lasă mai mult spațiu pentru o măsuță și un scaun.
-
Depozitarea pe verticală: un sfat bun ar fi acela de a stoca o parte din lucrurile necesare pe verticală. De exemplu, dulapurile pot merge până la tavan și astfel vei putea depozita în ele tot ce ai nevoie. Indiferent de forma lor, ar trebui să montezi cât mai multe corpuri suspendate.
-
Montează etajere: rafturile sunt de mare folos într-o bucătărie mică, pentru obiectele pe care le dorești mai la îndemână sau le folosești mai des, sau pentru elemente de decor. Etajerele sunt un loc perfect pentru a păstra mici decorațiuni de interior și chiar plante. Atenție însă să nu pui obiecte grele, pentru a preveni accidentele, mai ales dacă în casă sunt copii.
-
Nu aglomera spațiul: în mod cert, bucătăria ta mică are nevoie de o atmosferă aerisită, iar acest efect îl poți obține zugrăvind pereții în tonuri de alb, crem, culori care dau iluzia amplificării spațiului. Nuanțele neutre, tonurile calde și suprafețele lucioase amplifică, din punct de vedere vizual, spațiul și reflectă lumina.
-
Nu bloca lumina naturală: în cazul bucătăriilor mici este extrem de important să existe lumină naturală. Bucătăria ta trebuie să fie nu numai aerisită, dar și luminoasă, iar pentru asta ai nevoie să permiți luminii naturale să pătrundă în încăpere. O poți ajuta, folosind perdele, dar efectul va depinde și de mărimea ferestrelor.
-
Corpuri de iluminat: un iluminat de tip benzi led îți poate scoate în evidență zona de sub dulapuri. În plus, îți luminează și blatul de lucru. Pentru zona de dining poți instala un corp de iluminat suspendat.
-
Menține ordinea: o bucătărie mică trebuie neapărat să fie ținută în ordine, pentru a nu micșora și mai mult spațiul. De aceea, ține toate lucrurile sub control, organizează-le cum poți mai bine.
De exemplu, pentru cafea, ceai, condimente, sare, zahăr, paste, bomboane, optează pentru borcane de diferite dimensiuni pe care să le așezi în dulapuri sau pe rafturile suspendate.
-
Produsele de curățenie: articolele de curățenie pot fi depozitate sub chiuvetă. Ai grijă să nu aduni foarte multe și să le arunci pe cele expirate.
-
Păstrează cănile și paharele la îndemână: cănile și paharele sunt articolele cele mai folosite într-o bucătărie. De obicei stau împăștiate. Poți pune pentru ele un suport suspendat de perete, ca să le ai mereu la îndemână.