Sandwich cu brânză de burduf, jumări de porc și pastramă afumată
INGREDIENTE:
Pastramă de porc Mangalița
Piept de porc
Brânză de burduf
Cimbru
Usturoi
Smochine
Zahăr
Apă
Fulgi de chili
Oțet balsamic
Pâine
Mere
Unt
Sare
MOD DE PREPARARE:
Pentru început, pieptul de porc tăiat cubulețe este brezat într-o tigaie încinsă alături de cimbru și usturoi pentru a realiza jumările. Când acestea sunt gata se condimentează cu sare.
Pentru un plus de gust și textură, preparatul este completat cu o dulceață de smochine, pentru care feliile de smochine sunt sotate alături de zahăr, apoi se adaugă puțină apă, fulgi de chili și oțet balsamic și se lasă să fiarbă în continuare. Când lichidul s-a redus, compoziția este pasată cu ajutorul unei furculițe.
Feliile de pâine sunt unse cu unt; între ele se adaugă brânza de burduf și jumările, rezultând sandwich-uri delicioase. Pentru un plus de gust, sandwish-urile sunt apoi prăjite pe ambele părți în grăsimea rezultată de la prepararea jumărilor. În continuare, din sandwich-uri se decupează câteva bucăți, care urmează a fi unse cu dulceața de smochine, după care, pe fiecare din ele se adaugă fâșii de pastramă.
La final, preparatul este înnobilat cu un piure delicios realizat din mere coapte și pasate.
Ceafă de vită la cuptor cu piure de păstârnac și salată verde
INGREDIENTE:
Ceafă de vită
Grăsime de rață
Cimbru
Usturoi
Păstârnac
Lapte
Coriandru
Busuioc
Pătrunjel
Ceapă verde
Ulei de măsline
Semințe de chili
Vin roșu
Sos demi-glace
Unt
Sare
MOD DE PREPARARE:
Pentru început, ceafa de vită este asezonată cu sare, brezată în grăsime de rață și aromatizată cu cimbru și usturoi, după care este introdusă la cuptor pentru a continua procesul de gătire.
Garnitura preparatului constă într-un piure delicios din păstârnac; pentru acesta, păstârnacul este caramelizat în puțin unt, aromatizat cu usturoi (prăjit în momentul în care am brezat ceafa). După caramelizare, peste păstârnac se adaugă lapte și se lasă să fiarbă; după ce a fiert este trecut prin sită.
Paleta de texturi a preparatului este completată cu o salată realizată din frunze de coriandru, frunze de busuioc, pătrunjel și frunze de ceapă verde, toate amestecate și asezonate cu sare, ulei de măsline și semințe de chili.
La final, se realizează un sos elegant; într-o soteuză se topește puțin unt, se asezonează cu puțin usturoi tocat mărunt, vin roșu și sos demi-glace. După realizarea sosului, în acesta sunt adăugate bucățile de ceafă gătită la cuptor. Poftă bună!
Gallery