Nutriționistul Mario Popescu ne arată cum putem mânca sănătos și corect de post, în așa fel încât să nu ne îngrășăm și ca să rămânem sănătoși.
Important e să alcătuim pachetul complet de proteină integrală oferită în mod normal de proteina animală. În plus, acestea oferă și cantitate de fibre, ceea e e extrem de important.
Carbohidrații considerați "răi", de care nu trebuie să abuzăm, sunt:
-orez alb;
-paste albe;
-pâine albă;
-zahăr;
-cartofi prăjiți;
În schimb, recomandate pentru consum sunt:
-fasole bătută, dar fără ceapa călită
-vinete-tocăniță, maioneză etc
-dovlecei- îl putem mânca în paste, tocană,
-mazăre;
-fasole;
-linte;
-linte neagră;
-paste integrale;
-fructe oleaginoase - nuci, caju, fistic, nuci de Brazilia se pot pune în blender pentru obținerea unui parmezan vegetal;
FOTO: CAPTURĂ VORBEȘTE LUMEA