Gogoșile pot să fie de multe feluri, dar de fiecare dată trebuie pregătite...cu dragoste!
Gogoașa este un tip de aluat de cofetărie sau un deșert prăjit în ulei. Sunt adesea realizate din aluat de făină în ulei încins și de obicei au formă de inel sau fără orificiu în mijloc. De multe ori gogoșile sunt umplute sau glazurate cu diferite arome precum ciocolată, zahăr pudra, gem (de diferite feluri) sau sirop.
Există mai multe variante pentru invenția gogoșilor, dar cu toate au o parte de adevăr . Una din aceste teorii sugerează că gogoașă a fost inventată în America de Nord de către coloniștii olandezi. Sau, potrivit antropologului Paul R. Mullins, prima carte de bucate în care se menționează despre gogoși este un volum englezesc din 1803. Și poveștile continuă.
Chiar dacă are forme și arome diferite în fiecare țară, gogoașă este o gustare dulce și iubită, ar în video alăturat ne delectăm ochii și ne inspirăm papilele gustative cu o mulțime de gogoși.
FOTO: VORBEȘTE LUMEA