Care sunt alimentele care ajută la producția de colagen? Ce spune specialistul?

Care sunt alimentele care ajută la producția de colagen? Ce spune specialistul?

Mario Popescu, nutriționist și consilier pentru o viață sănătosă, a povestit la Vorbește lumea despre alimentele care ajută la producerea de colagen.

Potrivit acestuia, "colagenul este cea mai abundentă proteină care se găsește în organismul uman. Peste 90 la sută din proteinele din organism este formata din colagen. Este formata din colină și prolină. Producția de colagen scade după 25 de ani. De aceea, e nevoie să avem grijă la ce mâncăm, la ce fel de ce mișcare facem. (...) Producția de colagen depinde de un stil de viață sănătos și de o alimentație sănătoasă."

​În sinteza colagenului intră proteinele de calitate, zincul, vitamina C și cuprul.

Alimente care ajută pentru producția de colagen:

Carne roșie - porc și vită, vita de maximum două ori pe săptămână, iar porcul - mușchiuleț de porc, o dată pe săptămână;


Oul-albușul de ou e o sursă foarte bună de prolină;


Scoicile-cresc libidoul și ajută, prin cantitatea de zinc, la producția de zinc;


Lactatele-preferabil kefir;

Năut, line, fasole, semințe de susan - bune pentru producția de zinc;


Ardeiul gras- leguma cea mi bogată în Vitamina C;


Citricele-pentru Vitamina C;


Târâțele de ovăz


Ciocolata neagră cu peste 80% cacao

Producția de colagen e afectată de:


-consumul de zahăr
-expunerea la soare și ultraviolete
-fumat

FOTO: CAPTURĂ VORBEȘTE LUMEA 

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni