Mario Popescu, nutriționist și consilier pentru o viață sănătosă, a povestit la Vorbește lumea despre alimentele care ajută la producerea de colagen.
Potrivit acestuia, "colagenul este cea mai abundentă proteină care se găsește în organismul uman. Peste 90 la sută din proteinele din organism este formata din colagen. Este formata din colină și prolină. Producția de colagen scade după 25 de ani. De aceea, e nevoie să avem grijă la ce mâncăm, la ce fel de ce mișcare facem. (...) Producția de colagen depinde de un stil de viață sănătos și de o alimentație sănătoasă."
În sinteza colagenului intră proteinele de calitate, zincul, vitamina C și cuprul.
Alimente care ajută pentru producția de colagen:
Carne roșie - porc și vită, vita de maximum două ori pe săptămână, iar porcul - mușchiuleț de porc, o dată pe săptămână;
Oul-albușul de ou e o sursă foarte bună de prolină;
Scoicile-cresc libidoul și ajută, prin cantitatea de zinc, la producția de zinc;
Lactatele-preferabil kefir;
Năut, line, fasole, semințe de susan - bune pentru producția de zinc;
Ardeiul gras- leguma cea mi bogată în Vitamina C;
Citricele-pentru Vitamina C;
Târâțele de ovăz
Ciocolata neagră cu peste 80% cacao
Producția de colagen e afectată de:
-consumul de zahăr
-expunerea la soare și ultraviolete
-fumat
FOTO: CAPTURĂ VORBEȘTE LUMEA