ß
Mario Popescu este nutriționist și ne învață să avem o alimentație corectă pentru o viață plină de sănătate.
Potrivit lui Mario Popescu, acestea sunt combinații alimentare pe care trebuie să le evităm:
1. La o masă nu trebuie consumată mai mult de o proteina animală- ori ouă, ori, brânză, ori carne; de exemplu oăle se consumă mereu cu legume;
2. carne cu cartofi sau ouă cu cartofi- nu este corect - nu se consumă alimente bogate în amidon cu alimente bogate în proteine pentru că le perturbă digestia; dacă vrem totuși să facem excepție, cantitatea de cartofi trebuie să fie mai mică decât cea de carne și neapărat trebuie consumată salată; cartofii trebuie să fie făcuți la cuptor, fieți sau la grătar; carnea trebuie consumată cu legume care nu conțin amidon;
3. paste cu brânză - carbohidrații au nevoie de un mediu alcalin pentru digestie și proteinele de origine animală din brânză, de un mediu acid;
4.paste cu roșii decât dacă sucul de roșii e pregătint în casă din roșii naturale și îl gătim noi, pentru că pastele au nevoie de un mediu alcalin;
5. carne cu orez - același principiu ca și la cartofi; dacă înșă scopul e realizarea de masă musculară, e o alegere acceptată, dar dacă se vrea energie mai multă și o stare mai multă de sănătate, această regulă trebuie respectată;
6.carne la jar - trebuie evitată, pentru că are o componentă cancerigenă;
Chiar dacă prezentatorii emisiunii au fost foarte dezamăgiți și au avut reacții de genul "tot ce ne place e pe lista asta" sau "ce mai mâncăm, paste cu castraveți?", recomandările sunt benefice și apar mai pe larg în video-ul atașat.
FOTO: CAPTURĂ EMISIUNE