ß

Mihaela Bilic ne spune dacă mâncarea românească este sau nu sănătoasă

Mihaela Bilic ne spune dacă mâncarea românească este sau nu sănătoasă

Mihaela Bilic a venit la Vorbește lumea și a analizat din perspectiva nutriționistului - e adevărat, unul care se declară a fi pofticios, mâncărurile românești.

Mihaela Bilic povestește:

"Ce numim noi salată de vinete, astea două preparate, salata de vinete, salata de boeuf și mai e salata de icre, ar primi avertizare în străinătate. Avem multă maioneză. Și foarte mult ulei. Vânăta absoarbe foarte mult ulei. (...) Salata de vinete nu se mănâncă cu castronul. La fel salata de boeuf. Nu se mănâncă cu castronul niciuna! Avem ciorba, indiferent că e cu smântână sau cu burtă. 80 la sută apă are ciorba și e principală în cura de slăbire. Ingredientul solid e foarte puțin , indiferent ce fel de ciorbă e, deci e indicat în cura de slăbire. Și dacă are afumătură, ciorba e solidă. Tochitura cu mămăliguță putem să o facem să nu fie bombă calorică, prin încălzire, prin prăjire. Grăsimea iese din carne. Ideea e să nu mai punem suplimentar ulei. Mămăliga e aici ca și pâinea. Nu punem uleiul care rămâne în cratiță. (...) Carnea de porc face parte din moștenirea genetică, dar vreau să o apăr. (...) Carnea de porc e mai ușoară decât cea de vită, se digeră mai ușor. Grăsimea poate să strice, nu are ce să caute uleiul pus în sarmale, poate să devină dietetic, porția e în funcție de siluetă."

Mihaela Bilic este de mai bine de 20 ani medicul nutriţionist care vrea să aducă din nou bucuria şi plăcerea pe mesele românilor.

Cum analizează felurile de mâncare tradiționale pentru România, vedeți în video de mai jos:

​FOTO: CAPTURĂ VORBEȘTE LUMEA

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni