ß
După cum spune chiar Shurubel, "în ultima perioadă, sunt tot mai multe persoane care spun că au intoleranță la gluten."
Nutriționistul Mario Popescu definește foarte bine lucurile:
"În ultima vreme a devenit un trend să alegem produse fără gluten, să alegem noi dacă avem sau nu intoleranță, chiar mai grav, să alegem dacă avem sau nu boala Celiacă. Glutenul este o proteină din anumite sortimente de cereale; mai exact îl găsim în grâu, secară și orz. Glutenul e cel care oferă elasticitate produselor, de aceea ne plac atât de mult pastele. E cea mai predominantă proteină din aceste produse.(...) La intoleranță, putem avea balonare, flatulență, disconfort abdominal, ne poate schimba starea de spirit și la nivel cognitiv ne poate afecta prin stări de anxietate, dureri de cap, stări de disconfort, dar nu toate acestea se manifestă în același timp și la toate persoanele."
Nutriționistul spune că, daca avem intoleranță la gluten, ar trebui să ne ferim de:
-orz
-secară
grâu
-mei
-cous-cous
-bulgur
-făină de grâu;
-bere;
Putem consuma fără grija existenței glutenului (nu conțin):
-ovăz;
-quinoa;
-amaranth;
-linte;
-năut;
FOTO: CAPTURĂ VORBEȘTE LUMEA