Atenție mare la drum! Care este postura corectă atunci când ne aflăm la volan

O poziție corectă la volan înseamnă un drum mai liniștit. Nu o spunem noi, ci Silviu Toma, trainer în conducere defensivă.

Nu puține sunt cazurile în care se întâmplă accidente în trafic din cauza faptului că unii șoferi nu acordă o atenție deosebită posturii la volan. Acest lucru a menționat și Silviu Toma, trainer în conducere defensivă, în cadrul emisiunii „Vorbește Lumea”.

„Poziția la volan este cea care îți permite să ai controlul unei mașini și să recapeți controlul atunci când îl pierzi. Cel mai important simț pe care trebuie să îl avem atunci când conducem este văzul.

Trebuie să ne asigurăm că avem vedere bună asupra ceea ce se întâmplă afară. Primul reglaj este cel al șezutului pe înălțime. (...)

Imediat după mergem la spătar, pe care recomand să îl reglați pe verticală pentru că este în strânsă legătură și cu sănătatea coloanei vertebrale.

Următorul reglaj foarte impoartnt este cel al volanului. Vă recomad să îl reglați în felul următor: îl ridic atât de sus încât prin partea superioară acestuia să văd cu ușurință instrumentele de bord”, a explicat Silviu Toma, trainer în conducere defensivă.

VEZI MOMENTUL COMPLET ÎN VIDEOCLIPUL DE MAI SUS


Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni