5 destinații turistice din România ideale pentru o vacanță în familie

Curatorul de călătorii Alexandra Marcu a vorbit în platoul emisiunii Vorbește Lumea despre top destinații turistice din România ideale pentru o vacanță în familie.

Pentru cei care își doresc să își petreacă vacanța de vară pe meleaguri românești, Alexandra Marcu propune mai multe destinații din țară, care oferă nu doar atracții turistice deosebite, ci și tradiții de neratat.

Pentru început, curatorul de călătorii i-a îndemnat pe români să viziteze bisericile fortificate din zona Transilvaniei, în satele săsești.

"Sunt niște biserici foarte speciale, 300 au fost la număr, au rămas în picioare doar 150. O parte au fost restaurate prin tot felul de fonduri sau eforturi personale, există multe în curs de restaurare, dar și foarte multe care se afla într-o stare de degradare foarte avansata".

"Dacă în Transilvania sătenii și famiile se ascundeau în bisericile fortificate când satul era invadat, în Oltenia nu se putea face acest lucru. Însă, boierii, spre exemplu, se apărau în casele pe care le construiau, numite cule, specifice zonei. Aceste cule sunt practic locuințe boierești cu niște pereți și ziduri foarte groase, cu un etaj înălțat foarte mult (...). Mai sunt câteva cule, din păcate, în Oltenia, cum este cula Greceanu sau Luca și sunt deschise", a adăugat aceasta.

Alte destinații recomandate de Alexandra Marcu sunt Delta Dunării sau Bucovina.

Vezi recomandările curatorului de călătorii Alexandra Marcu în materialul video de mai sus.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni