• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • Ştefan Mandachi, proiect educativ revoluţionar! Ce își propune prin proiectul „Cu lectura dai lovitura!”

Ştefan Mandachi, proiect educativ revoluţionar! Ce își propune prin proiectul „Cu lectura dai lovitura!”

Ștefan Mandachi a dat HoReCa pe educație! După ce a vândut lanțul de restaurante Spartan, antreprenorul din Suceava vine cu un proiect educativ revoluționar: "Cu lectura dai lovitura!". 

În urmă cu trei săptămâni, în 15 martie, a inaugurat un hub cultural, cu o bibliotecă, săli  de lectură și pictură, și un colț cu instrumente muzicale. Totul într-un container de 13 X 2,5 metri. Locația: satul Cumpărătura din județul Suceava. 

“Am conceput și finanțat un container educațional, mulțifuncțional, inspirațional și motivațional, care este plin cu cărți primite în dar de la românii din țară și din străinătate. Conceptul este unic și original. Avem o bibliotecă arhiplină cu capodopere universale, iar în partea a doua avem ateliere de muzică, lectură, pictură și film. Totul este la dispoziția lor... este și un test social să spunem, să vedem cât rezistă și cum se autogospodărește acest concept, acest container educațional. L-am deschis de trei săptămâni și până acum totul funcționează brici. Vin oamenii, lasă cărți, citesc, se dezvoltă”, a spus Ștefan Mandachi la Vorbește lumea. 

Antreprenorul își dorește ca acest container educațional să fie replicat în toată țara. 

“Primul container l-am amplasat în localitatea Cumpărătura, în Suceava. În două zile am avut peste 1.000 de oameni. E o singură regulă: iei o carte, lași alta în loc. Acum facem colecție și de jucării”, a adăugat suceveanul. 

Ștefan Mandachi a explicat și de ce nu mai activează în domeniul HoReCa: “am vândut toate afacerile clasice din HORECA pentru că vreau să mă concentrez pe ceea ce îmi place cu adevărat și îmi dă sens de mai mulți ani: pe zona educației online. Investesc bani în educația online și finanțez proiecte de educație”.

Mai multe în materialul VIDEO de mai sus

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni