ß
Invitat în platoul emisiunii "Vorbește Lumea", nutriționistul Mario Popescu a vorbit despre alimentele indicate femeilor care trec de vârsta de 45 de ani, pentru o viață sănătoasă și un corp armonios.
"În momentul în care femeile trec de vârstă de 45 de ani, de obicei la 45- 50 de ani, începe să se instaleze și efectele menopauzei, iar atunci femeia nu mai este protejata de estrogen. Pentru că nu mai este protejata de estrogen, începe să fie vulnerabilă, atât în lupta cu kg în plus, cât și în fața bolilor cardiovasculare", a explicat nutriționistul.
Nutriționistul le recomandă femeilor ca după vârsta de 45 de ani să-și verifice anual cantitatea de minerale din organism. Pentru a evita demineralizarea, Mario Popescu recomandă consumul de kefir sau iaurt.
"Putem să le consumăm în forme semidegresate, dar nu total degresate. Deoarece, procesul prin care se extrage grăsimea din ele este mult mai dăunător decât acele 1,5 g de grăsime".
De asemenea, acesta recomandă și consumul de semințe de în, fasolea verde, năutul sau fasolea albă.
Pentru Omega 3 și calciu, Mario Popescu le recomandă femeilor aflate la vârsta de 45+ să consume somon sau sardine:
"Ar trebui consumate pentru aportul de Omega 3 pe care le aduc în alimentație. Ne întineresc, reduc inflamația".
Vezi interviul integral în materialul video de mai sus.