• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • Totul despre infecțiile urinare la adulți. Care sunt cauzele, simptomele și tratamentul corespunzător

Totul despre infecțiile urinare la adulți. Care sunt cauzele, simptomele și tratamentul corespunzător

Medicul primar urolog, Gheorghe Niță a vorbit în cadrul emisiunii "Vorbește Lumea", despre infecțile urinare la adulți, explicând cum se manifestă, care sunt cauzele, dar și tratamentul corespunzător.

Potrivit acestuia, infecțiile urinare apar în urma pătrunderii unor microbi în tractul urinar:

"Infecția urinară înseamnă pătrunderea unor microbi, de cele mai multe ori din afară, în tractul urinar, unde se înmulțesc și când cresc și se dezvoltă peste un anumit număr, produc simptomele care sunt cunoscute foarte  bine infecției urinare".

În ceea ce privește cauzele infecțiilor urinare la adulți, doctorul Gheorghe Niță explică faptul că, femeile sunt mai predispuse la astfel de proleme, din cauza condițiilor anatomice.

"Acestea sunt cele mai frecvente, infecțiile care nu au o cauză în spate, adică infecții care se datorează lipsei sau consumului inadecvat de lichide. Care nu au alte cauze precum un calcul, o piatră. Dar doamnele fac mai frecvent infecții, fără a avea aceste cauze în spate și asta datorită condițiilor anatomice."

Cele mai frecvente simptome, atunci când ne confruntăm cu o infecție urinară, sunt următoarele: "usturimi urinare, urinări frecvente și urină mirositoare".

Vezi în materialul VIDEO de mai sus ce tratament recomandă medicul primar urolog, Gheorghe Niță pentru infecțiile urinare la adulți.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni