ß
Invitat în platoul de la Vorbește Lumea, medicul primar Ati-toxicologie, Radu Țincu, a vorbit despre noua infecție flurona, care sunt simptomele, tratamentul, dar și metodele de prevenție.
Potrivit lui Radu Tincu, Flurona este o combinație de gripă și Cov-2:
"Este o coinfecție între Sars Cov-2 și gripă, un pacient care se îmbolnăvește cu ambele variante virale. Este evident că putem să ne îmbolnăvim cu mai mulți viruși deodată. Nu este obligatoriu să luăm doar gripă, putem să ne îmbolnăvim cu gripă și Covid în același timp sau gripă cu virus sincitial respirator sau cu alte tipuri de adeno sau rinovirusuri".
Întrucât este o infecție cu doi viruși simultani, care afectează sistemul respirator în același timp, medicul primar explica faptul că flurona poate deveni destul de agresivă. Mai ales în cazul persoanelor vulnerabile, precum vârstinicii, persoanele care suferă de boli pulmonare cronice sau cei care fac tratamente oncologice.
Potrivit lui Radu Rincu, flurona este un virus care se poate răspândi foarte repede, pe cale respiratorie, de aceea recomandă să nu ieșim în public atunci când manifestăm simptome de răceală.
"Toate virusurile respiratorii se transmit repede pentru că, odată ce se elimină prin respirație, prin tușit, prin vorbit, cantitatea de viruși este foarte mare. Pentru gripă, undeva la 3-4 zile de la momentul apariției simptomaologiei avem o cantitate atât de mare de virus încât îi putem îmbolnăvi pe cei din jurul nostru cu foarte mare rapiditate. Se transmite repede, simptomatologia apare undeva la o zi, doua după ce ne-am contaminat și va persista undeva la 5-6 zile".
Vezi ce tratament recomanda medicul Radu Tincu pentru flurona, dar și alte informații privind boala respiratorie în materialul video de mai sus: