Termenul de valabilitate este inamicul risipei alimentare. Mihaela Bilic a vorbit în cadrul emisiunii Vorbește lumea despre alimentele care pot fi consumate și după ce au expirat.
“Așa suntem de anxioși și de speriați că mâncarea ne-ar putea omorî, că ducem lucrurile în ridicol. Noi avem acolo pe produsele alimentare două tipuri de specificații. Avem „expiră la” și mai avem un tip de specificație care spune „a se consuma înainte de” sau best before. Acest „a se consuma înainte de” s-a dovedit a fi o recomandare corectă, care să ne mai lase și pe noi să ne mai folosim simțurile. După ce a trecut acel termen notat pe produs, el își poate pierde din proprietățile pe care producătorii le consideră a fi importante. (... ) Produsele expirate nu sunt obligatoriu și stricate”, a explicat medicul nutriționist.
Mihaela Bilic a dat ca exemplu iaurturile din comerț: “Pot fi consumate și după expirararea termenului de valabilitate. Cel puțin trei săptămâni!”.
Mai multe în materialul VIDEO de mai sus
Gallery