Paștele se apropie cu pași repezi, așa că trebuie să fim atenți la ceea ce vom consuma și nu doar din cauza kilogramelor pe care le putem acumula ci și pentru a nu îngroșa rândurile celor care ajung la spital după o masa copioasă.
Dr. Cezar a fost prezent în platoul emisiunii Vorbește lume și a explicat la ce pericole ne expunem atunci când facem combinații greșite la masa de Paște.
Medicul a vorbit despre modul în care ne sunt afectate anumite organe atunci când mâncăm în exces ouă, friptură de miel sau cozonac.
“Ca să previi problemele de sănătate ar fi bine să pui în farfurie o cantitate mai mare de fibre, de salată și apoi bucățica de friptură să fie de mici dimensiuni. Bineînțeles că este afectat tranzitul intestinal, atât prin constipație, dacă nu mâncăm suficiente fibre. Poate fi afectat ficatul, mai ales la cei care au deja ficat gras”, a spus dr. Cezar.
Mai multe în materialul VIDEO de mai sus
Gallery