Sunt foarte multe locuri în România care oferă experiențe gastronomice, experiențe minunate care ne aliniază tendințelor turistice din străinătate.
În România, turismul gastronomic a devenit din ce în ce mai popular. Cunoscută pentru bogăția sa culinară și pentru tradițiile autentice, țara oferă o gamă diversă de mâncăruri care satisfac cele mai rafinate gusturi.
Dacă ești un iubitor al călătoriilor și al mâncărurilor delicioase, la Vorbește lumea, Alexandra Marcu a prezentat pentru tine câteva locații pentru călătorii și aventuri culinare.
*Singureni, județul Giurgiu - un restaurant fine dining cu specific neoromânesc, unde Chef Alex Dumitru face artă în bucătărie
*Criș, județul Mureș, aproape de Sighișoara - un restaurant amenajat tot într-un hambar, cu Chef Robert care oferă fine dining cu ingredinete de sezon și locale
*Meșendorf, în județul Brașov - unde poți servi cina într-o șură săsească din Transilvania
*Viscri, județul Brașov - foarte multe puncte gastronomice locale, e recomandat un restaurant organizat într-un fel de șură
*Cetatea de Baltă, județul Alba - într-un castel renascentist, se poate degusta vin asociat cun un meniu gourmet cu specific din Transilvania;
FOTO: PRO TV