La Vorbește lumea, Gáspár György, psihoterapeut relațional și psiholog relațional, a vorbit despre gestionarea conflictelor într-o relație de iubire, a făcut recomandări.
Astfel, Gáspár György, psihoterapeut relațional și psiholog relațional, a povestit:
Ce ne arată știința relațiilor e că o relație fără conflicte e o relație care nu are posibilitatea de a evolua, în care partenerii nu pot să crească, aceste conversații dificile sunt importante pentru a-l cunoaște pe celălalt, pentru a-l înțelege pe celălalt. Sau ar fi bine
Ce credem noi, terapeuții de cuplu e că unele conflicte în cuplu nu pot să fie rezolvate, dar pot să fie gestionate. 69% din problemele pentru care cuplurile se ceartă nu au rezolvare o dată și pentru totdeauna. Asta înseamnă că vor reveni din nou și din nou și partenerii au nevoie să vorbească despre aceste subiecte în așa fel încât să se respecte.
"Dacă ar fi să ne uităm la un TOP cinci al subiectelor dificile în cuplu, ar fi:
1. intimitatea fizică
2. banii
3. parenting-ul sau creșterea copiilor
4. relația cu membrii din familia de origine - familia mea, familia celuilalt
5. felul în care ne împărțim timpul în vacanțe."
E neplăcut când vedem diferențele dintre celălalt. Apare frica. Mintea construiește o poveste, Nu sunt în relația potrivită și atunci supracompensez, încerc să îl schimb pe celălalt.
Avem multe studii de specialitate care ne arată că a rămâne într-o relație disfuncțională e echivalent cu a accepta că te vei îmbolnăvi la un moment dat și durata vieții va fi mult mai scurtă în comparație cu persoanele care fac parte di relații ceva mai funcționale.
Dacă sunt două persoane care au trăit mulți ani împreună și s-au tot certat, mai există cale de întoarcere? Pentru că deja se văd ca niște inaamici uneori
Fișa postului mă face să spun da, în calitate de psihoterapeut e foarte important să fiu optimist.Am văzut cupluri care după 30-40 de ani au venit la terapie de cuplu și și-au îmbunătăși relația semnificativ.
FOTO: CAPTURĂ PRO TV