La Vorbește lumea, Mario Popescu a povestit despre zahăr și despre înlocuitorii mult mai sănătoși ai acestuia.
De ce NU e sănătos zahărul:
-din cauza indicelui glicemic mare;
-din cauza faptului că poate crea un mediu foarte inflamator în organism - "este foarte inflamator, poate cauza și cancer"
Iată care sunt cele mai sănătoase opțiuni:
-miere - nu se introduce în băuturi fierbinți
-sirop de arțar - e o variantă sănătoasă, dar trebuie cu precauție
-sirop de agave - are o putere de îndulcire de două ori mai mare decât a zahărului
-stevia - e o plantă cu indice glicemic 0 și calorii 0, e bună pentru diabetici
-zahărul de cocos
-eritritol și xylitol - sunt extrase din mesteacăn, nu sunt artificiale
Îndulcitori articiali
Mario Popescu: Aspartamul și Zaharina sunt îndulcitori artificiali și eu spun că ar trebui evitate pentru că sunt procesate, mai ales că avem atâtea opțiuni.
FOTO: CAPTURĂ PRO TV