• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • Dan Cruceru, Taticool despre cum gestionăm comportamentul dificil al copilului: "Nu există copii obraznici, există nevoi nesatisfăcute și părinți care nu au suficientă răbdare"

Dan Cruceru, Taticool despre cum gestionăm comportamentul dificil al copilului: "Nu există copii obraznici, există nevoi nesatisfăcute și părinți care nu au suficientă răbdare"

La Vorbește Lumea, Dan Cruceru - Taticool, a venit, ca de obicei, cu informații importante despre parenting.

Dan Cruceru - Taticool: Nu există copii obraznici, există nevoi nesatisfăcute și părinți care nu au suficientă răbdare. (...) Pedepsele nu fac altceva decât să remedieze ceva pe moment, punctual. Apoi, când copilul crește, devine adult, devine îndepărtat de părinte.(...)Parenting-ul cu blândețe nu însemană zero limite, înseamnă limite impuse cu fermitate, dar cu căldură. Mare diferență.

Dan Cruceru - Taticool: Fiecare ființă umană se naște cu trei nevoi psihologice de bază. Nevoia de conectare, control, competență. De cele mai multe ori, comportamentele nedorite apar din cauza faptului că aceste două, conectare și control, nu sunt safisfăcute. Și se întâmplă de multe ori copilul să ceară atenție. Când dărâmă ceva, o trage de codițe pe soră-sa, nu face altceva decât să îți ceară atenție. Nevoia de autonomie e un alt motiv, dacă nu îi dai copilului șansa să aleagă deloc. (...)

Dan Cruceru - Taticool: Nu poți corecta un comportament decât în stare de conectare. Nu învață să facă altfel în stare de nervi. Empatizează. A doua este să găsești o metodă prin care el să își exprime nervii - noi am avut sacul de box luni bune în mijlocul sufrageriei.

VEZI VIDEO ATAȘAT PENTRU MAI MULTE INFORMAȚII

​Aflați mai multe și de pe pagina lui Dan Cruceru, taticool.eu

​Dan Cruceru s-a născut pe 12 iunie 1981, la Focșani. Bărbatul a venit în timpul studenției la București și a decis să urmeze cursurile de jurnalism. E licențiat la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și făcut masterul la Management și Resurse Umane la SNSPA. A lucrat foarte mult în domeniul jurnalismului și comunicării, iar acum este cunoscut drept taticool, cu o pagina aferentă care vine în sprijinul părinților.

FOTO: CAPTURĂ PRO TV 

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni