ß
Dr. Alina Epure, medic nutriționist, a povestit la Vorbește lumea despre alimentele care încetinesc îmbătrânirea.
Iată câteva dintre acestea:
-oleaginoase și semințe (nuci, semințe, caju, migdale etc) - conțin Omega 3 și sunt recomandate zece bucăți în total, de preferat de dimineață până în prânz;
-avocado - conține Viitamina E;
-ouăle fierte;
-struguri;
-somon;
-apă - e importantă hidratarea;
-ciocolată neagră - nu în a doua parte a zilei;
Alina Epure a pus bazele biochimiei nutriției. Acest concept nou, inovator în nutriția medicală reprezintă o îmbinare cu pasiune și știință între biochimie și nutriție.
Din punctul acesteia de vedere, este esențial să înțelegem modul în care fiecare aliment, fiecare pahar cu apă, fiecare gând, fiecare acțiune, fiecare interacțiune, fiecare supliment, fiecare oră de somn, fiecare oră de activitate sportivă influențează chimia sângelui și cum putem, prin aceste unelte moderne să investim în prevenție, vitalitate, longevitate.
FOTO: CAPTURĂ PRO TV