• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • Art Safari prezintă...artă dedicată în special femeilor! "E un obiect foarte, foarte important, care merită văzut măcar o dată în viață"

Art Safari prezintă...artă dedicată în special femeilor! "E un obiect foarte, foarte important, care merită văzut măcar o dată în viață"

Deschisă la Palatul Dacia-România, noua expoziție Art Safari spune cea mai frumoasă poveste a reginei Maria.

„Maria a României, regină şi artistă” se doreşte o incursiune în viaţa şi arta suveranei care a rămas în istorie nu numai prin faptele eroice din timpul Marelui Război, dar şi prin latura artistică.

Pasionată întreaga viaţă de grădini şi de natură, regina a pictat exclusiv flori – crini, maci, irişi, nuferi – într-o manieră specifică stilului Art Nouveau.

VEZI VIDEO ATAȘAT

La Vorbește Lumea, despre expoziție a vorbit chiar unul dintre ghizii acesteia:


Maria Munteanu, ghid: Este o expoziție foarte prețioasă în primul rând. Este specială pentru că se regăsesc peste 100 de obiecte și lucrări de artă plastică ce au gravitat în jurul Reginei Maria. Fie că provin din colecția personală a reginei, fie că sunt creația sa. Pentru că ea a avut o pasiune pe care a ținut-o toată viața, e vorba de pictură. Bineînțeles că regina s-a implicat în viața artistică, este un lucru mai puțin știut.

Despre un obiect cu totul special pe care îl puteți găsi la expoziție, Maria Munteanu spune:

O mantie superbă, e vorba de mantia încoronării, care a avut loc la Alba Iulia în 1922, se păstrează până azi împreună cu cea a regelui Ferdinand, o putem vedea la Art Safari, e un obiect foarte , foarte important, care merită văzut măcar o dată în viață.

MAI MULTE DETALII AFLAȚI AICI

FOTO: CAPTURĂ PRO TV 

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni