• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • Ce este muzeul imersiv și de ce e una dintre experiențele cu totul inedite pe care le poți avea

Ce este muzeul imersiv și de ce e una dintre experiențele cu totul inedite pe care le poți avea

MINA (Museum of Immersive New Art) reprezintă o călătorie cu totul inedită în alte lumi.

Un spectacol care se menține de luni de zile și care e prezentat într-o ediție Vorbește lumea- Best of, este „Van Gogh, The Immersive Show”, inspirat din scrisorile artistului olandez către fratele său. Van Gogh, The Immersive Show” este o călătorie interactivă și emoționantă în universul creativ al pictorului,  iar la Vorbește lumea Andrei Nistor, cofondator Muzeul Imersiv, dă detalii.

Vezi video atașat 

Spectacolul este o producție proprie, creată și regizată de studioul Les Ateliers Nomad și acompaniată de coloana sonoră semnată de Alexei Țurcan.

Spectacolul este inspirat din scrisorile lui Van Gogh către fratele său, dar publicul va putea să admire în cadrul spectacolului imersiv mai multe opere, printre care:
„Noapte înstelată”
„Autoportret”
„Lan de grâu cu corbi”
„Iriși”,
„Mâncătorii de cartofi”
opere din perioada de creație timpurie

Detalii despre această expoziție, dar și alte evenimente MINA, găsiți AICI 

Între timp, MINA a lansat și un alt spectacol: Dinozaurii, o călătorie imersivă în lumea preistorică. Așa cum este prezentat și pe site-ul muzeului, “dinozaurii, o călătorie imersivă în lumea preistorică”, este noul spectacol de la MINA care te invită într-o aventură captivantă în timp, în urmă cu sute de milioane de ani. Prin intermediul animațiilor și mediilor 3D, vom explora întreaga perioadă Mezozoică – Triasic, Jurasic și Cretacic – pe o suprafață impresionantă de 400 de metri pătrați, cu proiecții 360 de grade pe toate cele 6 suprafețe.

FOTO: CAPTURĂ PRO TV 

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni