Mierea reprezintă unul dintre cele mai apreciate produse naturale introduse omenirii încă din cele mai vechi timpuri.
Este întrebuințată nu doar ca produs alimentar, ci și în sănătate, chiar de către medicina tradițională uneori, dar și ca tratament alternativ, naturist.
Mierea se poate folosi ca îndulcitor (în ceaiuri, alimente), poate fi și un probiotic natural, ceea ce înseamnă că ajută la hrănirea bacteriilor bune din intestin: o lingură de miere în ceai sau iaurt.
Pentru că mierea conține cantități mici de polen poate ajuta la construirea imunității la alergii în timp (o lingură de miere pe zi).
Mihaela Toma, apicultor de trei generații, a discutat despre miere la Vorbește lumea:
Beneficiile mierii
-asigură un aport de enzime vii;
-e bogată în minerale;
-e bogată în antioxidanți;
-e singurul aliment complex;
Facem testul borcanului: îl întoarcem cu susul în jos și urmărim bula să fie perfect rotundă și mai ales să fie o bulă care merge încet către fundul borcanului.
Ne dăm seama că mierea are un adaos de zahăr dacă efectiv "curge" și nu are o vâscozitate și o opacitate mari.
FOTO: CAPTURĂ VORBEȘTE LUMEA