Carmen Șerban, la Vorbește lumea: "Eram în Portugalia, era așa frumos, am uitat când era zbor! Eram la masă, primesc mesaj vă așteptăm la îmbarcare"
Publicat
ß
Gabriela Hranovschi a dat startul unei companii de conștientizare și la non-judecată în ceea ce privește plânsul copiilor.
Gabriela Hranovschi, consultatant pentru mame și specialist Montessori a povestit:
Copilul comunică prin plâns în primii ani. Și e și o formă și de exprimare a emoțiilor. (...) Ar trebui să dăm la o parte și rușinea pe care o simțim atunci când copilul nostru plânge. (...) Primul pas și cel mai important e să nu spunem nimic.S-ar putea să fie greu pentru un părinte care vine din povestea asta, ce rușine e când plângi, ce urât ești când plângi, să spună ceva în momentele acelea. Oricum copiii nu au nevoie de multe cuvinte. (...) Cel mai bine e să oglindim în primul rând, nu să venim cu soluții, uite, văd că ești supărat acum, vrei să stăm împreună cu greul acesta?" Nu urmărim să se oprească. Funcționarea poate să însemne să descarce ce are pe suflet.
Ca părinți ajunge să distingem diverse tipuri de plâns. Cel mai important e să nu pornim de la gândul că mă manipulează. Putem să considerăm că este un plâns de testare a limitelor. E bine să nu o luăm personal, e despre el și despre testarea limitelor lor. Când i se spune unui copil să fie cuminte, copilul nu înțelege nimic. Nici părinții nu știu exact. Cuvântul ar trebui să dispară. Atunci mesajul e nu te accept așa cum ești. (...) Acolo e deconectare.
Campania susține că #suntaici e noul #numaiplânge și se găsesc detalii AICI și pe Instagram.
FOTO: VORBEȘTE LUMEA