Laptele este un aliment complex datorită compoziției sale chimice, dar și grație beneficiilor și întrebunițării.
Laptele conține aproximativ 87% apă și 13% substanțe uscate (grăsimi, substanțe proteice, lactoză, săruri minerale, vitamine, gaze etc). Această compoziție diferă în funcție de specia animalului de la care provine, perioada de lactatie, tipul de hrană, regiunea și starea sănătății.
La Vorbește lumea, Mihaela Bilic a vorbit despre beneficiile laptelui, mai ales că, de ziua copilului, se sărbătorește și ziua laptelui.
Iată care sunt, potrivit Mihaelei Bilic, beneficiile laptelui:
-e un aliment universal complet, pentru că orice ființă consumă lapte;
-Mihaela Bilic îl consideră a fi esențial - oferă echilibru;
-complet - în lapte avem cele trei grupa mari de nutrienți - glucide, lipide, proteine; foarte puține alimente le conțin pe toate;
-are vitamine și toate mineralele de care are nevoie organismul;
-funcțional - pe lângă rolul de hrănire, are și alte beneifiicii;
-hidratează și reminerilează;
-are efect probiotic, prebiotic și postbiotic;
-scade riscul de osteoporoză, de calculi renali, ricul de AVC și riscul de cancer colorectal;î
De mai bine de 20 de ani, Mihaela Bilic a absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" și a devenit medic nutriționist. Ulterior, și-a continuat studiile la o clinică axată pe obezitate din Franța și a devenit cunoscută publicului larg datorită recomandărilor ei privind alimentația. A stârnit și mai multe controverse în spațiul public, după diferite afirmații privind alimentele considerate dăunătoare.
FOTO: CAPTURĂ PRO TV