Fierul este un metal regasit din abundenta in natura, dar si in organismul uman.
Fierul in organism indeplineste numeroase functii vitale, precum transportarea oxigenului prin corp, reglarea sistemului imunitar, sau facilitarea unor procese.
Ca orice component chimic al corpului nostru, la fel si o parte din fier este eliminata in mod natural de organism. Ficatul este organul care elimina fierul prin lichidul biliar, care apoi este eliminat prin intestine. Este important sa ne luam dozele necesare de fier din alimentatie, pentru a mentine functiile organismului la un nivel optim.
Numit si carenta de fier, deficitul de fier reprezinta un nivel de fier insuficient pentru a asigura buna functionare a organismului.
Femeile au nevoie de 18 miligrame de Fier, bărbații au nevoie de 8 miligrame de Fier.
Iată ce alimente conțin Fier în cantităși considerabile:
Creveți
Ficat
Susan
Ardei gras
Spanac
Semințe de dovleac
Vezi mai multe în video atașat
FOTO: CAPTURĂ PRO TV