La Vorbește lumea, nutriționistul Mario Popescu ne-a povestit despre beneficiile fructelor de sezon, pe care le recomandă.
Fructele se consumă fie cu o jumătate de oră înainte de masă, fie la două ore după masă, pentru că fermentează.
Cireșe
-unele dintre cele mai sănătoase fructe;
-au vitamine, minerale și antioxidanți puternici;
-ajută inclusiv la reducerea febrei musculare, la problemele cauzate de antrenament puternic;
-conțin melatonină, serotonină, triptofan - sunt recomandate în a doua parte a zilei;
Caise
-conțin o cantitate foarte mare de betacaroten;
-conțin vitamina A, care ajută la vedere;
-cantitate mare de fibre;
-indice glicemic mic;
Nectarine
-aceleași proprietăți ca și caisele;
Căpșune
-o cantitate mare de vitamina C și de quercitină;
-sunt foarte sănătoase;
Pepene galben
-conține potasiu și reglează tensiunea arterială;
-e foarte alcalin, alcalinizează corpul;
Pepene roșu
-nu trebuie amescat cu alt fruct pentru că ne poate impacta glicemic;
-e foarte sănătos;
Mere
-sunt extrem de importante și foarte bogate în fibre;
-are mulți antioxidanți și vitamine;
FOTO: CAPTURĂ VORBEȘTE LUMEA