Eleva lui Tudor Chirilă, din sezonul 8 al emisiunii Vocea României, nu crede că există o rețetă universală a succesului, și, mai degrabă, fiecare își inventează propria definiție a reușitei în viață.
Ce înseamnă astăzi succesul? Ciuc pune în discuție noi definiții ale lui și unghiurile infinite din care-l putem privi, iar noi aici, la Vocea României, stăm de vorbă cu concurenții și încercăm să aflăm ce îi motivează, ce îi pune în mișcare, ce îi face să zâmbească și cum privesc ei succesul, Succesul din România Nouă.
Care este rețeta succesului, pentru Dana Olteanu?
Dana Olteanu nu are o rețetă a succesului, ci crede că totul se raportează la fiecare persoană, în funcțiile de aspirațiile acesteia. ”Pentru că m-am născut și am crescut într-o familie unită și fericită, în care înțelegerea și pacea erau la ele acasă, mi-am dorit și am visat mereu să reușesc să împac viața personală cu cea profesională, să nu fiu nevoită să renunț la muzică și carieră, în favoarea întemeierii unei familii. Și am reușit să am și familia mult visată, dar și o carieră muzicală frumoasă, ba chiar mai mult, acestea două se îmbină foarte plăcut. Am un proiect muzical împreună cu soțul și fratele meu, ne petrecem mult timp împreună și sunt destul de convinsă că și fetița mea va face muzică. Cât privește succesul, nu cred că exista o rețetă pentru a-l atrage sau dobândi. Eu simt că am succes pentru simplul fapt că am viața pe care mi-am dorit-o. Până la vârsta aceasta, am reușit să împac viața personală cu cea profesională, să am și o familie frumoasa și unită, dar și un proiect muzical care îmi oferă posibilitatea să trăiesc din pasiunea mea. Cu toate astea, îmi doresc să cresc, să evoluez, să mă dezvolt. ”
Dacă cineva i-ar spune Danei că și-a greșit vocația, i-ar cânta până ar vedea că se înșală.
A mai participat și în trecut la Vocea României și, de această dată, a ajuns în echipa lui Tudor Chirilă. ”Încă de când am văzut prima ediție Vocea României, m-am gândit că, poate, la un moment dat, voi ajunge și eu acolo, deși la vremea aceea abia începeam să cochetez cu muzica ușoară (până atunci cântasem exclusiv muzică clasică). Mi se părea că Vocea României e un fel confirmare a faptului că sunt pe drumul corect, că sunt făcută pentru muzică. Lucrurile s-au mai schimbat între timp și simt că nu mai am nevoie să mi se confirme că muzica este calea mea, însă am nevoie de niște provocări, iar Vocea României chiar este o provocare uriașă, grea, dar și frumoasă”.
Dana are 30 de ani și, după 11 ani de operă, a înființat o trupă de coveruri alături de soțul ei. ”Din fericire, sunt extrem de norocoasa și am alături de mine întreaga familie, care mă susține, și prietenii. Soțul și fetița mea mă încurajează în orice vreau să fac, chiar dacă uneori asta înseamnă sa stăm departe unul de celălalt. Părinții sunt și ei mereu lângă mine, iar cea de-a doua familie a mea, băieții din bandul meu (Charm Band), m-a încurajat și m-a convins că este experiența pe care merită să o trăiesc”.
Artista din Târgoviște mărturisește că face muzică de la vârsta de șapte ani și are convingerea că s-a născut pentru asta: ” Niciodată nu mi s-a întâmplat să îmi spună oamenii că nu îmi fac treaba bine sau că nu sunt pentru muzică. Mi s-a întâmplat să îmi spună profesorii că, dacă aș munci mai mult, as obține rezultate și mai bune, dar bănuiesc că asta fac toti profesorii. Sincer, nu m-am gândit niciodată cum aș reacționa dacă cineva mi-ar spune că mi-am greșit vocația. Probabil i-aș cânta până l-aș convinge că se înșală”.
Despre Vocea României, sfaturi și trăiri intense
Dana Olteanu are doar cuvinte de laudă pentru antrenorul ei, Tudor Chirilă: ”Tudor nu este doar un artist foarte talentat, este un om deștept, care citește foarte mult, un om complex care, în toată perioada aceasta, ne-a îndrumat, ne-a sfătuit și ne-a dezvăluit întâmplări din viața lui artistică. Am rămas cu o mare dilemă, totuși; cum are timp să se împartă în fiecare zi între atâtea activități : oare, la el, ziua are 48 de ore? Cel mai de preț sfat primit de la antrenorul meu, Tudor, este acela de a avea încredere în mine în momentul în care cânt, să nu mai simt nevoia să cer confirmarea oamenilor în fața cărora cânt. Să îmi las întregul corp să exprime exact ceea ce cânt”.
Dana spune că cele mai intense momente pe care le-a trăit pe scena de la ”Vocea României” au fost cele din audițiile pe nevăzute, când s-a întors exact antrenorul pe care și-l dorea. ”Tot momentul de la blind a fost special, discursul lui Tudor la adresa mea, faptul că vocea mea l-a făcut să se gândească la Laura Stoica, aceasta fiind una dintre cele mai deosebite voci din țara noastră; de toate aceste lucruri îmi voi aminti peste ani și, cu siguranță, voi povesti și strănepoților. După apariția mea la Vocea României, am primit fooooarte multe mesaje de susținere, am fost oprită în nenumărate rânduri pe stradă de oameni necunoscuți care mi-au spus că se mândresc cu faptul că sunt din același oraș cu mine. Cuvintele acestea și faptul că te vede o lume întreagă pot fi copleșitoare”.
Ciuc crede că succesul sună altfel pentru fiecare dintre noi. Și de aceea ne propune să îl privim dintr-un unghi nou, să căutăm noi sensuri care vorbesc despre ce e important pentru noi.
Succesul de “acum și aici”. Idei, oameni, povești, perspective altfel.
Inspirați de aceste perspective ne întrebăm cum se vede succesul la Vocea României. Acesta este succesul din România Nouă.