Tudor Chirilă a început să cocheteze cu muzica în timpul facultății, fără să plănuiască să facă din aceasta o profesie. Micile succese l-au încurajat să meargă mai departe, iar călătoria i-a oferit mai mult decât și-ar fi putut închipui.
Ce înseamnă de fapt succesul? Inspirați de campania Succes din România Nouă, creată de Ciuc, încercăm să găsim mereu alte definiții ale succesului.
Să-l privim dintr-un unghi nou, unul care vorbește despre ce e important pentru noi, pentru fiecare. Pentru că succesul este și despre călătorie, nu doar despre destinație, este despre fiecare moment și fiecare pas pe care îl faci pentru a-ți îndeplini visul.
Să redefinim împreună ideea de poveste, muzică sau artist “de succes”. Aici și acum, la Vocea României.
Tudor Chirilă dezvăluie momentul în care a simțit că are succes, în ciuda faptului că, pentru alții, momentul părea ”totally unsuccessful”.
Antrenorul de la ”Vocea României” mărturisește că a început să se ocupe de muzică abia în timpul facultății, fără să-și propună să aibă succes în acest domeniu. ”Nu mi-am închipuit niciodată că... În liceu, sigur nu mi-am închipuit că voi putea să fac în muzică ceea ce am făcut. Adică, eu nu mă vedeam, eram dărâmat că nu puteam să particip la formația liceului. Și mă uitam la ăia ca la niște câștigători de Grammy. Asta cu muzica n-am văzut-o niciodată. De fapt, n-am văzut nimic în liceu, niciodată, pentru că, în clasa a 12-a, cu vreo 6 luni înainte de finalul clasei a 12-a, m-am hotărât să dau la teatru”.
După ce s-a apucat mai serios de cântat, lucrurile au venit de la sine, artistul primind confirmarea succesului său din partea publicului larg. ”În noaptea în care am ajuns să cântăm “Am să mă-ntorc bărbat” prima dată, și oamenii au deschis plicurile, la sfârșit, și s-a auzit, prima dată, „Epilog”, la Teatrul Național, și plângea lumea în sală, eu n-am simțit niciun pic de fericire. Niciun pic”.
În schimb, Tudor își amintește, după aproape 20 de ani, senzația pe care a avut-o după ce a cântat pentru prima dată la Lăptărie, în pauza unei formații.
”S-a întâmplat în ’96 și am cântat și câțiva prieteni au fost acolo și s-au bucurat de noi. Și părinții mei au fost acolo și s-au bucurat de noi... A fost prima noastră ieșire. Totally unsuccessful, dintr-un anumit punct de vedere, dar a plăcut unor oameni. Pentru câțiva E SUCCES! Un succes mic, mititel, mititic, așa. Măi, frate... Am călcat peste pământ, așa. Am simțit, fizic, realismul magic al lui Marquez, cum calc deasupra pământului”.
Ciuc crede că succesul sună altfel pentru fiecare dintre noi. Și de aceea ne propune să îl privim dintr-un unghi nou, să căutăm noi sensuri care vorbesc despre ce e important pentru noi.
Succesul de “acum și aici”. Idei, oameni, povești, perspective altfel.
Acesta este succesul din România Nouă. Inspirați de aceste perspective ne întrebăm cum se vede succesul la Vocea României.