• Emisiuni
  • Vocea României
  • A făcut parte din Forțele Armate Speciale ale SUA și are o poveste de viață ireală! Cine e David Marshall de la Vocea României 2024, americanul care îi antrenează pe soldații români și căruia muzica i-a salvat viața

A făcut parte din Forțele Armate Speciale ale SUA și are o poveste de viață ireală! Cine e David Marshall de la Vocea României 2024, americanul care îi antrenează pe soldații români și căruia muzica i-a salvat viața

David are 49 de ani și s-a născut în San Antonio, Texas. Spune că muzica a fost coloana sonoră pentru tot ceea ce a făcut în viață. David își compară copilăria cu filmul „MadMax”.

Gallery

​Părinții au divorțat când el avea 6-7 ani, iar mama i-a abandonat pe el și cei trei frați. La vârsta de 10 ani, el și frații lui au mers la un orfelinat construit de fondatorul imperiului Hershey. Până la vârsta de 18 ani a stat la acel orfelinat. Muzica l-a salvat de fiecare dată, l-a însoțit mereu de-a lungul vieții lui.

La vârsta majoratului a luat decizia de a intra în armată. A făcut parte 20 de ani din armată și spune că acolo a fost a doua familie a lui. A făcut parte și din forțele speciale.

În 2003 au venit în Mamaia pentru câteva luni, atunci a fost pentru prima oară când a venit în România. Imediat după asta a plecat în Irak, unde a petrecut aproape 4 ani. În timpul petrecut în armată, a sărit cu parașuta, a căzut și s-a lovit la cap și a suferit de amnezie temporară. De două ori a fost în moarte clinică, dar nu își amintește cum a ajuns în situațiile acestea. În 2013 s-a retras din armată.

Anul trecut, în momentul în care i s-a propus să îi antreneze pe soldații români, David nu a stat pe gânduri.

Tot ce am învățat să fac în Beretele verzi din SUA, îi învăț acum pe cei din trupele speciale române. Scopul este să duc omul până la limitele lui și să-l împing mai departe. Lucrez cu unii dintre cei mai buni soldați ai României”, a spus David la testimoniale.

„Mă ajută să cânt. Sufăr de stres posttraumatic Scriu despre experiențele mele, iar asta mă ajută. Războiul este traumatizant! Muzica mi-a salvat viața! Ca veteran, n-am avut nevoie de terapie pentru că eu scriam despre ce s-a întâmplat în război”, a mai spus americanul.

În prezent, locuiește în Brasov cu soția lui. Are o slujbă și o pasiune: muzica. David cântă la o berărie din Brașov și a lansat chiar și două cântece.

Își dorește să ajungă cât mai departe în competiție la Vocea României, iar pentru audițiile pe nevăzute a ales piesa lui David Lee Roth: „Just a gigolo”.

Irina Rimes și echipa Horia Brenciu&Theo Rose s-au întors după ce l-au auzit cântând.

Theo Rose: Îți mulțumim pentru bucuria cu care ai cântat!”

Irina Rimes: „Mie mi-ar plăcea să fiu prietenul care te însoțește în această aventură și mi-ar folosi și niște lecții de auto defence! Pentru mine ar fi un vis să lucrez cu tine”

David a ales să meargă în echipa Horia Brenciu&Theo Rose.

Vezi momentul și jurizarea în materialul VIDEO de mai sus.

EMISIUNEA INTEGRALĂ e disponibilă PE VOYO. URMĂTORUL EPISOD ESTE ÎN AVANS PE VOYO.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vocea României

Articole pentru emisiune Vocea României

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni