George Piștereanu este, în superproducția VLAD, un bodyguard dur, pe nume Tibor. Actorul ne-a dezvăluit cum s-a pregătit pentru acest rol, dar și cum a ajuns să fie ales pentru acest personaj și care sunt avantajele de a lucra la un serial de asemenea anvergură.
Citește și: Monica Bârlădeanu, despre rolul său din superproducția VLAD: ”Eu sunt șahul la rege”
Când ai auzit prima dată de VLAD?
Prima dată, anul trecut, dar se numea un pic altfel, avea alt titlu. Ca orice proiect în desfășurare, lucrurile nu sunt clare de la început. Am auzit prima oară în primăvara lui 2018. Adică, deja, prin vară, uitasem de casting, nici nu mai știam că l-am dat. Apoi, am primit un telefon, prin care eram anunțat că am luat rolul. Eu am dat, inițial, audiție pentru un alt personaj, dar ulterior lucrurile s-au mișcat în alt sens și am ajuns să-l joc pe Tibor (Tibi).
De ce crezi că ai fost ales pentru acest rol?
Tot acest mecanism al castingurilor este cum reușești tu, în acele 5-10 minute, cât stai la casting - citind partitura pe care o ai de făcut, punând întrebările directorului de casting, schițându-și caracterul personajului - să te situezi pe aceeași linie cu cel care te vede. Adică, tu să fii cât mai aproape de ceea ce își dorește directorul de casting și el să te considere pe tine cât mai aproape de ceea ce vrea el. Și, de obicei, care ajunge mai aproape de ceea ce vrea regizorul ăla câștigă. Este o chestie de noroc. E o chestie de muncă. În momentul în care primești două foi A4, cu un mic scenariu, nu-ți zice nimeni cum e personajul acela sau cum să-l abordezi. Toți anii de muncă pe care îi ai în spate, la un moment dat, dau roade.
Cum este pentru un actor de film și teatru să lucreze la un serial?
Avantajul este că oamenii care m-au văzut în producțiile de artă vor să mă vadă în continuare, pentru că primesc mesaje și mi se spune chestia asta. Alt avantaj ar fi faptul că poți să crești în popularitate... pentru că asta ne interesează pe toți. Suntem artiști. Cine spune ”eu vreau să mă fac actor, dar nu vreau să mă știe nimeni, vreau să joc în sufrageria mea”? Nu există așa ceva. De aceea suntem artiști, pentru că avem nevoie de aprecierea celorlalți, de aprecierea semenilor, mai mult decât alți oameni.
Eu nu văd vreun dezavantaj în faptul că joc într-un serial. Oricum, echipa a fost de film, foarte bună, regizorul este de film, directorul de imagine este de film...
Cum ți-ai construit personajul, ce surse de inspirație ai avut?
Având în vedere că eu sunt, în serial, un bodyguard, am petrecut vreo două-trei săptămâni, în fiecare weekend, în cluburi. Eu nu merg, de obicei, în cluburi. Nu prea îmi place. Dar m-am dus... Am început, din vară, și antrenamentele de kickboxing și Krav Maga... și am început să mă pregătesc cu acei bodyguarzi reali. Am intrat în lumea lor, practic. Și am rămas prieten cu ei. Chiar și acum merg la sală cu ei.
Personajele negative, în genul ”bad boy”, cum ești și tu, prind foarte bine la public. La ce reacție te aștepți tu din partea fanilor?
Mă aștept la reacții extraordinar de bune, la reacții sublime! (râde)
Ai actori de la Hollywood pe care îi admiri necondiționat?
Anthony Hopkins, Bradley Cooper, Al Pacino... sunt o mulțime! Îmi plac mulți. N-am avut niciodată tendința să idolatrizez pe cineva și, cumva, cred că m-a ajutat, că m-a făcut să fiu pe picioarele mele, să-mi găsesc propriul stil.
La ce filme se uită un actor?
Am văzut ”A Star is Born” și mi s-a părut foarte bună Lady Gaga. Foarte bună. Sau, recent, am văzut ”Bird Box”. Mi-a plăcut foarte mult Sandra Bullock. Eu îmi aleg un film în funcție de trailer. Dacă trailerul mă atrage, mă uit și la produsul finit. Înainte mă uitam la patru-cinci filme pe zi, făceam maratoane de film, era o nebunie... Dar acum nu îmi mai permite timpul, așa că am devenit mai selectiv.
Ce mesaj ai pentru telespectatorii serialului VLAD? La ce să se aștepte?
Să nu se pregătească pentru nimic, că oricum așteptările le vor fi depășite.
Vezi și: Trailerul superproducției VLAD, care va începe din 25 februarie, la PRO TV