• Emisiuni
  • Visuri la cheie
  • Visuri la cheie, 11 octombrie 2023 | Transplantul de rinichi i-a salvat viața, dar nu l-a ajutat să-și împlinească visul

Visuri la cheie, 11 octombrie 2023 | Transplantul de rinichi i-a salvat viața, dar nu l-a ajutat să-și împlinească visul

Visuri la cheie, 11 octombrie 2023 | Transplantul de rinichi i-a salvat viața, dar nu l-a ajutat să-și împlinească visul

Nicu Andronache era cândva unul dintre cei mai harnici și plini de inițiativă oameni din satul Ciocănești, județul Dâmbovița. Un diagnostic necruțător l-a determinat să-și schimbe prioritățile și să pună pe pauză marele vis al familiei sale.

Tânăr și în putere, Nicu Andronache a visat să construiască o casă generoasă pentru familia lui. Soția Ligia și copiii – Vanesa și Nicolas – vedeau în el un erou. Din nefericire pentru toți ai casei, Nicu s-a îmbolnăvit de insuficiență renală. Ambii rinichi erau afectați și, pentru a scăpa cu viață, avea mare nevoie de un transplant.

Mama lui, Florica Andronache, nu l-a putut vedea în suferință, așa că a decis să facă sacrificiul de care o mamă e capabilă în orice moment pentru copilul ei: i-a donat un rinichi.

Când ajungi la un necaz d-acela, pentru copilul tău nu te mai gândești. E copilul tău și trebuie să-i dai o șansă la viață”, dezvăluie femeia.

M-am născut a doua oară. O apreciez foarte mult pentru că m-a ajutat și o să fiu lângă ea pentru totdeauna, să o ajut cât pot”, spune Nicu, recunoscător mamei sale pentru sacrificiul făcut.  Dar, transplantul de rinichi a rezolvat doar o parte din problema familiei. Nicu este în viață, însă nu mai poate continua să muncească la casa pe care a promis-o familiei lui.

Nu are voie să ridice nici măcar o sticlă de apă de 2 kg”, spune soția lui Nicu. Bărbatul suferă acum că nu mai poate duce la bun sfârșit proiectul de casă.   

Patru oameni într-o cameră

Până să se îmbolnăvească, Nicu Andronache a reușit să amenajeze două camere în casa cea nouă. Una este ocupată de părinții lui, iar cealaltă este împărțită de familia lui, formată din doi adulți și doi copii. Deși are nevoie de condiții speciale pentru a se recupera, Nicu doarme pe jos și se spală la lighean.

Mi-aș dori să nu-l mai văd pe tata că se culcă pe jos, dar pentru asta trebuie să terminăm casa”, spune, cu multă amărăciune, fiica lui. Cei patru au mare nevoie de echipa Visuri la cheie.

Episodul integral este disponibil exclusiv pe VOYO

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Visuri la cheie

Articole pentru emisiune Visuri la cheie

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni