Pentru a putea pătrunde în apartamentul minuscul al familiei Ionescu, voluntarii care au venit să dea o mână de ajutor au fost nevoiți să se deplaseze în șir indian. Dar de unde vine expresia asta?
Primii care s-au oferit să ajute la eliberarea apartamentului au fost colegii de clasă ai lui Andrei. Adolescenții și-au dovedit priceperea la debarasat lucruri, dar au fost încurcați de Dragoș Bucur când acesta le-a cerut să descifreze tainele expresiei „în șir indian”. Exact, de unde vine expresia asta, atât de folosită în prezent?
După ce și-au încercat norocul, fără succes ce-i drept, adolescenții au aflat și rostul expresiei. Ea vine de la vechii amerindieni care, pentru a evita să lase urme pe măsură ce înaintau prin teritoriile lor, mergeau încolonați. Astfel, cei care îi urmăreau nu puteau stabili cu precizie numărul grupului și nici măcar dacă urmele sunt de om sau de animal.
Obiceiul este pomenit și în cartea Winnetou, de Karl May, unde aflăm că vechii apași nu călăreau niciodată unul lângă altul, ci „în șir indian”, pentru a deruta inamicul.
Vezi în VIDEO-ul de mai jos ce știe Cristina Joia despre expresia „în șir indian”!
Urmărește Visuri la cheie pe VOYO cu 7 zile în avans!