ß
Visurile continuă să se împlinească la emisiunea de la PRO TV care se apropie cu pași repezi de sezonul al șaselea. Echipa Visuri a cheie este dinamică și plină de energie și tocmai s-a îmbogățit cu un nou membru.
Laura Boghiu este noul arhitect de la Visuri la cheie. Alături de Dragoș Bucur, care se întoarce în emisiune după un an de pauză, Laura aduce un aer proaspăt și idei noi de amenajare interioară a locuințelor românilor pe care îi veți vedea la Visuri la cheie.
Laura Boghiu are 31 de ani și a absolvit Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București. Are o soră geamănă, alături de care administrează propriul birou de arhitectură. Amândouă sunt specialiste în amenajări interioare, însă provocarea de a face parte din echipa Visuri la cheie a „căzut” doar pe umerii Laurei. Haideți să o cunoaștem Laura Boghiu, care întregește echipa Visuri la cheie, din care fac parte Dragoș Bucur, Cristina Joia, Valentin Ionașcu, Alina Vîlcu și Omid Ghannadi.
Laura, ce înseamnă pentru tine să te alături echipei Visuri la cheie?
„Sunt foarte emoționată în legătură cu tot ce mi se întâmplă acum, iar Visuri la cheie e o provocare. O provocare și o experiență unică. Mă uitam la o emisiune similară, când eram mai mică, o emisiune despre amenajări interioare din SUA. Mi se părea extraordinar ce făceau acei oameni acolo, că puteau să modifice casele atât de repede și atât de frumos și mă gândeam cum aș fi făcut eu, dacă eram în locul lor. Iar la Visuri la cheie, când mă uitam, cel mai mult îmi plăcea bucuria pe care o exprimau oamenii la final.”
Te emoționezi ușor? Pentru că vei plânge mult la această emisiune. Oamenii au povești de viață incredibile
„Ooo, am plâns inclusiv la casting, la primul casting pe care l-am avut pentru emisiune. Am stat o oră și ceva acolo și mi-au cerut să zic un moment trist din viața mea, care m-a marcat, și, necontrolat, am început să plâng de nu mai puteam să vorbesc. Știu că sunt povești de viață emoționante și, de obicei, nici eu nu pot să mă abțin de la plâns, nu am cum să-mi controlez lacrimile.”
Ce știai despre această emisiune înainte să accepți provocarea de a intra în echipă?
„Când s-a lansat emisiunea eram foarte curioasă să văd care este subiectul principal. Nu bănuiam că este vorba de familii cu nevoi, cărora li se vor schimba viețile cu 180 de grade. Apoi am urmărit să văd ce pot face arhitecții din casele respective, să văd parcursul lor până la final și ce face fiecare.”
Citește și: Dragoș Bucur, despre revenirea la Visuri la cheie: „Ce se întâmplă este atât de mișto, încât pare făcut”
Îți plac culorile vii, chiar exploziile de culori puternice. Cât de importantă este o pată de culoare într-o cameră anostă?
„Sunt adepta culorilor într-o amenajare, dar le prefer ca pată de culoare, ca accente în compoziție. Am avut un proiect special, unde ni s-a spus să punem culori puternice peste tot. Ne-a bucurat foarte mult feedback-ul primit de la oameni, e cel mai apreciat proiect până în momentul de față.”
Ce te inspiră atunci când începi un proiect de amenajare?
„Am niște întrebări pe care le pun beneficiarilor la prima discuție cu ei. În primul rând analizez stilul lor vestimentar. Mă interesează foarte mult să văd pe ce direcție să merg eu. După care le analizez hobby-urile și cer informații legate de cum obișnuiesc ei să-și trăiască viața. Mă interesează dacă sunt persoane care călătoresc, ce job au și cât de numeroasă este familia. De obicei discut cu toți membrii familiei, pentru a afla necesitățile fiecăruia. Iar toate astea le-am învățat la școală, când mă pregăteam pentru Arhitectură.”
Ce culori evită românii când vine vorba de amenajări interioare?
„Mulți ne spun că nu-și doresc alb, fiindcă li se pare că e o culoare de spital. E o imagine oarecum greșită, pentru că albul luminează casa, mărește încăperea în sine.”
Dacă aș fi un stundent de 20 de ani, sportiv, pasionat de muzica instrumentală, biker înrăit și un „gardian” al naturii... cum mi-ai amenaja garsoniera?
„Cred că aș încerca să introduc toate aceste hobby-uri în apartament. Ca stil, aș opta pentru elemente din cel industrial, cum ar fi un perete de cărămidă. Aș pune plante, care îți induc o stare de bine. Legat de pasiunea pentru sport, pentru bicicletă, aș opta pentru un ceas făcut din roata de bicicletă, care ar aduce un plus casei și te duce cu gândul la hobby-ul pe care îl ai. În loc de tablou, aș pune o chitară pe perete. În rest, puține piese de mobilier, funcționale.”
Cum arăta primul tău spațiu de locuit (poate din facultate) și cum l-ai transformat pe gustul tău?
„În anul I de facultate, tata ne-a dat ocazia să ne amenajăm fiecare apartamentul. A zis: puteți să interveniți, dar în limita bunului simț, pentru că nu știu de ce sunteți capabile. Și am zis OK. Nu înțeleg de ce, îmi imaginam o canapea ciclam în living. Cred că era în vogă culoarea asta, în acea perioadă. Iar în dormitor îmi imaginam un pat din fier forjat de culoare albă. Nu am făcut chestia asta și mă bucur. Am evitat lemnul, fiindcă vedeam destul în casa părintească. Totul maro și bej, prea mult. Am optat pentru alb, negru și gri și o pată de culoare mov. Acum tânjesc după niște lemn în casă, aș schimba în proporție de 90% apartamentul.”
Gallery