• Emisiuni
  • Visuri la cheie
  • Visuri la cheie, 9 octombrie 2024. Povestea emoționantă a familiei Covaci. Claudiu a trecut pe lângă moarte, după ce uniforma i-a fost cuprinsă de flăcări: „Grefele de piele îi sunt puse direct pe mușchi”

Visuri la cheie, 9 octombrie 2024. Povestea emoționantă a familiei Covaci. Claudiu a trecut pe lângă moarte, după ce uniforma i-a fost cuprinsă de flăcări: „Grefele de piele îi sunt puse direct pe mușchi”

În ediția din această seară, echipa „Visuri la Cheie” face cunoștință cu familia Covaci. Mama, tatăl și fiul au fost greu încercați în ultimii ani, atât din cauza problemelor de sănătate personale, cât și ale celor apropiați.

 

Gallery

Claudiu Gheorghe are 47 de ani și lucrează ca militar la Brigada Mihai Viteazu. Viața acestuia s-a schimbat radical în urmă cu ceva timp, când uniforma lui a luat foc în timpul unui incendiu.

Acesta este însurat cu Sabina Lorena, în vârstă de 46 de ani, care lucrează ca economist și, împreună, îl au pe Mihnea George, în vârstă de 12 ani. Viața acestora s-a schimbat dramatic în timpul pandemiei, când au pierdut două persoane dragi.

În urmă cu doi ani, în urma unor controale medicale, Lorena a fost nevoită să se opereze de histerectomie totală, fiind suspectă de cancer. În aceeași perioadă, tatăl ei a fost diagnosticat cu aceeași boală necruțătoare.

La doar două luni de când s-a operat, tatăl ei a murit și, o lună mai târziu, soacra acesteia s-a stins din viață, după ce s-a infectat cu COVID-19. Din cauza faptului că a fost foarte afectat de cele întâmplate, acesta începuse să se confrunte cu stări depresive, motiv pentru care, părinții i-au cumpărat un câine.

În urmă cu doi ani, la finalul lunii octombrie, Claudiu a suferit un accident care îi putea lua viața. În timpul unui incendiu, uniforma acestuia a luat foc, iar bărbatul a suferit arsuri de 45% din suprafața corpului, șansele de supraviețuire fiind de mai puțin de jumătate.

„De atunci, a început toată nebunia. A stat în spital aproape patru luni, a trecut prin opt interventii și, într-un final, în februarie, l-au externat. Între timp, pe Mihnea l-a consiliat medicul psiholog al școlii, iar eu am fost propriul meu psiholog.

Problema mare este că el necesita niște creme speciale, care sunt destul de scumpe și fără de care pielea lui nu se hidrateaza corespunzător. Costurile cu aceste creme, cu costumele compresive și cu medicatia recomandată în primele șase luni de când s-a întors acasă, ne depășesc cu mult bugetul, drept pentru care, am făcut mai multe credite pentru a putea face fata și cheltuielilor speciale și celor zilnice (un tub de crema costa peste 100 de lei si se termina dupa doar o singura aplicare, suprafata cu grefe fiind foarte extinsa). Ne costă în jur de 7.000-8.000 de lei pe lună. Nu sunt compensate.

Deoarece grefele de piele ii sunt puse direct pe muschi, Claudiu a devenit foarte sensibil la frig și am avea nevoie sa punem o centrala termica deoarece sistemul centralizat este infiorator. Iarna trecută am încălzit doar sufrageria cu aerul condiționat și sotul a dormit cu Mihnea acolo”, a spus Lorena.

Mihnea este pasionat de baschet, însă speră să lucreze în domeniul IT.

 

VEZI MOMENTUL INTEGRAL ÎN VIDEOCLIPUL DE MAI SUS

Emisiunea integrală poate fi vizionată, în avans, pe VOYO

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Visuri la cheie

Articole pentru emisiune Visuri la cheie

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni