• Emisiuni
  • Visuri la cheie
  • Visuri la cheie, 18 septembrie 2024. Povestea familiei Răceală din Bragadiru. Mama își crește singură fiica, deoarece tatăl nu a vrut să o recunoască: „Nu s-a prezentat la opt înfățișări”

Visuri la cheie, 18 septembrie 2024. Povestea familiei Răceală din Bragadiru. Mama își crește singură fiica, deoarece tatăl nu a vrut să o recunoască: „Nu s-a prezentat la opt înfățișări”

Echipa „Visuri la cheie” face cunoștință cu familia Răceală, formată doar din Titica și Dariana. Încă de când Dariana a venit pe lume, cele două au locuit cu chirie, într-o garsonieră, în Crângași, București.

 

Gallery

​Răceală Titica are 48 de ani, s-a născut în Teleorman, dar s-a mutat în București, după ce a terminat facultatea de Drept. Cu doar o lună înainte ca tatăl ei să se stingă din viață, a adus-o pe lume pe Dariana.

Dariana are 14 ani și este eleva liceului Tonitza. Este crescută doar de mama ei, deoarece tatăl acesteia nu a vrut să o recunoască. Este pasionată de artă, iar, la școală, are rezultate foarte bune, fără să aibă nevoie de meditații.

Răceală Titica: „A fost ca o completare. Mi-a dat un sens în viață și pentru ce să muncesc. Am fost motivată și am zis că pot să o cresc singură. Tatăl ei nu a recunoscut-o. Am avut un proces de paternitate. Nu s-a prezentat la opt înfățișări. Am făcut o cerere în instanță și am renunțat”.

Titica și-a dorit să îi ofere fiicei sale stabilitate, motiv pentru care, și-a luat două locuri de muncă și a reușit să cumpere, în rate, un teren în Bragadiru, pentru a se muta din garsoniera în care locuiesc.

Dariana: „Nu prea am loc să fac nimic. Mi-e și greu să îmi fac lucrurile pentru școală. Mereu am lucrat pe marginea patului, dar m-am obișnuit”.

În timp, a reușit să cumpere și o parte din materialele de care avea nevoie și a început construcția casei. A trebuit să stopeze proiectul din cauza lipsurilor financiare, iar situația materială precară și nesiguranța în ceea ce privește construirea casei au făcut-o pe Titica să se îmbolnăvească de inimă.

„Nu îmi imaginez o lume fără mama mea și, de aceea, îmi este foarte frică să nu o pierd, pentru că știu că îi este foarte greu și este bolnavă cu inima, din cauza tuturor tensiunilor prin care a trecut singură, fără niciun ajutor”, a spus Dariana.

Până la finalul anului, Titica și Dariana sunt nevoită să elibereze garsoniera, deoarece proprietarul vrea să o renoveze, pentru a o închiria la un preț mai mare.

Titica: „Nu concep viața fără copil. Merită tot și merită mult și, din partea mea, are foarte multă iubire, pentru că atât pot”.

Dariana: „Casa terminată i-ar lua cam toate grijile de pe suflet mamei și ar fi mult mai relaxată știind că o să avem casa noastră. Mi-ar fi mult mai ușor să fac orice lucru pe care îl fac în fiecare zi. M-ar ajuta să mă dezvolt, să ajung să lucrez, să pictez. Aș avea și eu camera mea. Dar, cel mai important, ar fi ca mama ar fi mult mai liniștită”.

 

VEZI MOMENTUL INTEGRAL ÎN VIDEOCLIPUL DE MAI SUS

Emisiunea integrală poate fi vizionată, în avans, pe VOYO

 

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Visuri la cheie

Articole pentru emisiune Visuri la cheie

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni