Crăciunul se apropie cu pași repezi, iar Majda Aboulumosha a intrat în atmosfera de sărbătoare. Vedeta a pegătit o rețetă de prăjitură întoarsă cu ananas, perfectă pentru masa de Crăciun. Descoperă și tu desertul delicios prezentat la Share în Bucate!
Dintre toate dulcegăriile pe care le avem în mod tradițional pe masa de Crăciun, parcă tartele cu citrice sunt cele mai gustoase. Majda este mare admiratoare de prăjituri cu ananas, iar pentru acest episod al emisiunii noastre culinare a pregătit un desert care îi desfată mereu papilele gustative în prag de sărbătoare: prăjitură răsturnată cu ananas.
Ananasul este o sursă bogată în antioxidanți și vitamine, fiind recomandat pentru digestie, pentru creșterea imunității și reducerea inflamațiilor. De aceea, consumul de ananas (fructul în sine) și băuturile cu ananas, cu un conținut scăzut de zahăr, sunt o alegere inspirată pentru un plus de energie atât vara, cât și în sezonul rece. Tymbark, cu 4,9 grame de zahăr/100ml și fără conservanți, este o băutură răcoritoare necarbogazoasă cu suc de ananas potrivită pentru întreaga familie la masa de Crăciun.
Pentru rețeta ei de tort de ananas întors, Majda a folosit fruct din conservă, iar explicația este cât se poate de simplă. Spre deosebire de prăjitura cu ananas proaspăt, prăjitura cu ananas din compot are fruct însiropat cu aciditate scăzută. În plus, decorul va fi unul mai plăcut și, știm deja, înainte de a gusta dintr-un preparat îl „mâncăm” cu ochii.
Rețeta începe cu separarea ouălor, pentru a bate albușurile cu zahărul și un praf de sare. Gălbenușurile se bat separat, într-un bol în care se adaugă esențele de vanilie și portocale. Urmează încorporarea cojii de portocală și a unui păhărel de suc de portocală. Pentru o prăjitură cu ananas și caramel pufoasă, Majda are mai multe secrete. Curios să afli rețeta completă? Urmărește VIDEO-ul de mai jos!