ß
Ansamblul „Florile Malului” este format din trei generații – copii, părinți, frați și surori! Aceștia au venit să arate publicului ce au mai de preț, anume, tradiția!
Gallery
Grupul „Florile Malului” a venit la Românii au talent pentru a demonstra unei țări întregi că tradiția și talentul merg mână în mână! Îmbrăcați în straie populare românești, croite de peste 150 de ani, aceștia au oferit un moment memorabil pe scena talentelor.
„Am adus în această seară ceea ce nu se mai păstrează de foarte mult timp - Hora Satului”, au spus aceștia înainte de a începe momentul artistic.
Jurații au fost impresionați de momentul artistic al concurenților și le-au oferit 4 de DA, fără să stea pe gânduri:
„Vreau și eu la voi în sat! Vreau și eu la voi în joc! Acum, văzându-vă, chiar regret că nu am prins o perioadă în care să se întâmple asta, să mă duc în sat și să joc cu toți prietenii. Mi se pare că e o atmosferă extraordinară și se formează o legătură specială pentru voi. Vă mulțumim tare mult și vrem să vă oferim și noi ceva: DA ”, a spus Andra.
În lumina reflectoarelor de pe scena Românii au Talent, se ridică un ansamblu cu o poveste profundă și plină de semnificație: "Florile Malului". Numele lor evocă nu doar o simplă denumire, ci și o legendă locală ce își are rădăcinile în inima comunității lor.
Legenda spune că locuitorii așteptau cu nerăbdare sosirea regelui Carol, pregătindu-se să-i ofere buchete de flori. Întârzierea acestuia i-a determinat pe localnici să lase buchetele pe marginea drumului. Astfel, s-a conturat un deal înflorit, iar localitatea a fost denumită "Malul cu Flori". Termenul "Malul" descrie în mod precis relieful specific al acestei localități.
Ansamblul "Florile Malului" își are idolii în bunicii și străbunicii lor. Acești oameni ai vechilor tradiții erau artiști în jocurile populare și îmbrăcau cu mândrie straiele portului tradițional la diverse evenimente din viața comunității: nunți, șezători, târguri.
Prin participarea lor la Românii au Talent, membrii ansamblului își propun să arate publicului că simplitatea și autenticitatea vieții de la țară pot aduce emoție în sufletele oamenilor. Costumele lor tradiționale sunt mărturii ale unei bogății spirituale și culturale ce reprezintă inestimabila moștenire a poporului român. Mai mult decât atât, acest spectacol este și o oportunitate pentru ei de a fi văzuți și apreciați de întreaga țară, aducând astfel lumina asupra valorilor și frumuseții vieții de la țară.
VEZI MOMENTUL COMPLET ÎN VIDEOCLIPUL DE MAI SUS
EDIȚIA INTEGRALĂ POATE FI URMĂRITĂ PE VOYO!