ß
Ansamblul Folcloric GESO a intrat pe scena Românii au talent cu foarte multe emoții, însă au reușit să le transforme în performanță! Iată cum s-au descurcat!
Gallery
Ansamblul Folcloric GESO a reușit să transmită o emoție extrem de puternică de pe scena Românii au talent până în casele românilor de peste hotare. Tinerii cu vârste cuprinse între 6 și 19 ani au cântat o piesă din repertoriu propriu, a cărui mesaj a fost unul profund, despre cetățenii noștri care pleacă în străinătate pentru un trai mai bun.
„E foarte interesant cum momentul vostru a adus și zâmbete, și lacrimi, și aplauze.. A stârnit în noi multă emoție. În primul rând că acest cântec este interpretat de voi, care sunteți copii, iar glasul vostru este de-a dreptul deosebit. Pentru mine a fost un moment extrem de frumos și de sensibil”, a spus Andra.
„Sunt convins că fiecare dintre voi ați apucat să mergeți și în altă țară, dar vreau să vă întreb sincer: unde vă place mai mult? În România? Este, într-un fel sau altul, o șansă în plus și bătrâneți mai bune și pentru noi. Dacă vreți să rămâneți aici, eu vă mulțumesc personal. Sunteți minunați!”, a spus Bobonete.
Cu doar trei ani în urmă, s-a născut o nouă stea pe firmamentul folclorului românesc: Ansamblul Folcloric GESO. Acest grup a luat naștere cu doar șase elevi și doi profesori, Georgiana și Sorin Cioban. Numele ansamblului a fost dat chiar de prenumele celor doi – GESO.
Membrii ansamblului nu se remarcă doar prin rezultatele lor școlare remarcabile, ci și prin prezența constantă la orele de canto și la repetițiile de ansamblu. Efortul lor susținut aduce tot mai multe roade frumoase.
Chiar dacă sunt încă tineri, membrii ansamblului sunt uniți de o dragoste comună pentru folclor. Modul în care se concentrează, pasiunea pe care o investesc în cântec, pregătirile intensive și profesionalismul lor în timpul spectacolelor sunt doar câteva exemple care demonstrează că acești copii trăiesc folclorul ca pe o manifestare a frumosului.
Ansamblul acesta se străduiește să păstreze și să pună în valoare tradițiile de o frumusețe inegalabilă, adevărate comori ale spiritualității românești. Cu mândrie, ei reprezintă trei zone folclorice ale Transilvaniei: Zona Codrului, Țara Oașului și Maramureșul, atât prin cântecul lor, cât și prin costumele folclorice deosebite pe care le îmbracă.
VEZI MOMENTUL COMPLET ÎN VIDEOCLIPUL DE MAI SUS
EDIȚIA INTEGRALĂ POATE FI URMĂRITĂ PE VOYO