Oamenii liberi se vad in atitudine, se vad in miscari! Traieste Marea Gala a Talentului – o noua runda de eroi talentati urca pe scena Romanii au talent vinerea aceasta, de la 20:30, iar votul tau ii poate duce mai departe in lupta pentru marele premiu in valoare de 120.000 de euro!
Ana Cernicova si Amelia Uzun, Beatrice Andoni, Emil Rengle, Laura Bisog si Grigore Luca, Mariana Preda, Mihaela Duma, Nicolai Curnic & Sonia Orta, Rapp’Aga, Street Workout Romania si Vadiacao Capoeira C.M. Banto sunt pregatiti de show si sunt hotarati sa cucereasca publicul in cea de-a treia semifinala.
Ana Cernicova si Amelia Uzun - La cinci ani, Amelia a cantat pentru prima data pe scena. Un an mai tarziu a devenit cunoscuta atat in tara, cat si in strainatate. Talentul l-a mostenit de la ambii parinti, Ana si Valentin. O luau cu ei la petreceri, iar micuta voia sa cante singura, cu bandul, in locul lor. Acum visul ei este sa ajunga ca Beyonce. Ana Cernicova s-a nascut in Chisinau. La varsta de sapte ani incepea sa ia lectii de pian si canto, iar la opt ani a castigat primul ei premiu international. Ulterior, Ana a studiat canto clasic la Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice din Chisinau. In momentul de fata, Ana este soprana la Teatrul de Opera si Balet din Chisinau.
Beatrice Andoni s-a nascut in comuna Suhurlui, judetul Galati. Si-a descoperit talentul de cand era mica, canta la serbarile scolare, insa nu a reusit sa-l dezvolte. A invatat melodiile de la televizor si apoi de pe internet, nu a urmat o scoala de muzica. Talentul il mosteneste de la tatal ei, care este solist intr-o trupa si canta la diverse evenimente. A locuit o perioada in Italia, s-a intors in Romania, iar la inceputul anului 2017 a decis sa plece in Marea Britanie, impreuna cu un var, si sa-si schimbe complet viata. A ajuns in zona de Nord a Angliei si s-a angajat ca ospatar. Participarea la Romanii au talent inseamna primul pas spre implinirea visului ei.
Emil Rengle vine din Oradea. La 7 ani, Emil pasea pentru prima data intr-o sala de dans. Sora lui era majoreta, iar el a inceput sa practice dansuri de societate. Atunci nu realiza exact ce inseama asta pentru el si abia la 11 ani dansul a devenit activitatea lui preferata, fiind mijlocul perfect pentru a-si exprima caracterul nonconformist. A studiat Arta Coregrafica la UNATC, s-a perfectionat in America alaturi de coregrafa lui Beyonce, Sheryl Murakami, a facut coregrafii pentru foarte multi artisti autohtoni si a calatorit prin toata lumea.
Laura Bisog si Grigore Luca au primit golden buzz-ul de la Florin Calinescu in etapa preselectiilor Romanii au talent. Laura are 46 de ani si lucreaza ca barman-ospatar in Iasi. A inceput sa cante de la varsta de 5 ani, pentru ca provine dintr-o familie de muzicieni. Tatal ei a cantat la acordeon, iar bunicul ei a absolvit Conservatorul si a fost dirijor. Nu are studii de specialitate, canta pentru ca are ureche muzicala. Mirabela Dauer este idiolul ei. Laura este foarte populara, ii place sa aiba multi prieteni in jur, e optimista, vesela si energica. Grigore are 52 de ani si este sofer la o firma din Sibiu. Este casatorit de 34 de ani si are un baiat de 29 de ani. Dintotdeauna i-a placut sa cante, mai ales piesele lui Dan Spataru. El a fost cel care a avut ideea de a participa impreuna cu Laura la Romanii au talent.
Mariana Preda a fost eleva lui Gheorghe Zamfir, iar in prezent studiaza Conservatorul in Amesterdam. S-a nascut in satul Picior de Munte din Dambovita. La gradinita ii placea sa cante din repertoriul Mariei Tanase si toata lumea o aplauda. Insa, odata ajunsa la Liceul de Arta din Targoviste, si-a descoperit pasiunea pentru nai. In clasa a saptea l-a cunoscut pe maestrul Gheorghe Zamfir, care era pe atunci profesor la Universitatea din Targoviste si mergea periodic la liceul unde invata Mariana. Ea spune ca se simte onorata ca l-a cunoscut si ca a putut sa invete de la el. Concurentei Romanii au talent ii plac plimbarile in parc, pisicile, si ii place sa citeasca.
De la varsta de sapte ani Mihaela Duma a stiut ca o sa cante la pian si, de atunci, a muncit cat a putut. Mai mult singura, pentru ca parintii, desi o incurajau, erau nevoiti sa investeasca si in educatia celorlalti cinci frati ai ei. In 2001 a plecat in Spania, unde a absolvit Conservatorul si Facultatea de Educatie Muzicala, dar poate cea mai buna perioada a ei din acest punct de vedere a fost cea in care a reusit sa intre la una dintre cele mai bune prestigioase scoli din Europa, Musikene, aflata la 40 de km de Franta. In timpul studentiei acolo, a initiat un proiect despre muzica romaneasca si a primit fonduri sa cumpere carti despre compozitori romani. In momentul de fata, Mihaela merge in concerte prin toata lumea. Face improvizatii dupa muzica moderna, fiind considerata un artist extrem de creativ.
Nicolai Curnic & Sonia Orta - Nicolai s-a nascut in Chisinau si a inceput sa danseze datorita mamei lui. Vazand ca are talent, l-a inscris la o scoala de dansuri sportive, doar ca el a vrut sa incerce cu timpul si altceva. Curios din fire, la 14 ani a inceput sa faca dans urban. I-a placut atat de mult incat la scurta vreme dupa a devenit campion in Republica Moldova la sectiunea dans urban (hip-hop). A incheiat cu bine si liceul, apoi s-a inscris la Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice din Chisinau, la Coregrafie. In ultimul an a primit o oferta sa plece in Shanghai, unde a cunoscut-o pe Sonia. Dansau impreuna, s-au indragostit si s-au intors la Chisinau, unde au stat doua luni. Nicolai a cerut-o de sotie pe iubita lui, iar nunta au facut-o in Barcelona.
Rapp’Aga (Adrian Agape) era atras de muzica rap si hip hop, asa ca a inceput sa cante si de 10 ani a acumulat experienta in acest domeniu. Nu are studii muzicale, este operator logistica si se intretine singur de la 17 ani. Prima data a lucrat in constructii, apoi ca ospatar. A locuit doi ani in Bucuresti. A fost o perioada frumoasa, spune el, insa a fost nevoit sa se intoarca acasa, in Moldova Noua, din cauza unor probleme pe care le avea tatal lui. Adrian mai spune ca mediul din Bucuresti era unul potrivit pentru dezvoltarea pasiunii sale. De 5 ani locuieste in Timisoara. Nu a renuntat niciun moment la visul lui de a canta si isi doreste ca oamenii sa-i cunoasca muzica.
Street Workout Romania - Trupa s-a format in 2017, dar baietii, Daniel, Rolland si Bogdan, se cunosc de ani buni, de la competitii de gen. Bogdan si Rolland au fost in aceeasi echipa de workout la Miercurea Ciuc. Participau impreuna la evenimente, dar Rolland s-a mutat la Cluj atunci cand a intrat la facultate. Cu Daniel se stiau de la evenimentele si concursurile de workout. Toti trei se inteleg foarte bine. Pentru ei, participarea la Romanii au talent inseamna o sansa de a promova acest sport, de a arata lumii ca se poate face spectacol prin sport. Daca ar castiga marele premiu, l-ar investi in sportul pe care-l practica, ar vrea sa faca mai multe parcuri in aer liber, in care sa poata exersa.
Grupul Vadiacao Capoeira C.M. Banto a fost infiintat in Cluj Napoca in 2009. Numele este dat de maestrul de capoeira, Banto Dos Santos. El s-a nascut pe coasta Atlanticului, in Salvador de Bahia, a absolvit Facultatea de Educatie Fizica si Sport din Brazilia, sectiunea capoeira, si are in spate mai mult de 20 ani de practica. Relatia in grup este una familiala, e mai mult decat prietenie intre ei. Este, pentru multi, locul in care, dupa o zi stresanta de munca, isi descarca energiile negative si se reincarca pozitiv prin sport, muzica buna si o poveste la sfarsitul antrenamentului. Visul lor este sa faca cunoscuta capoeira in fiecare oras din Romania si sa creeze o mica familie in toate comunitatile, care sa se uneasca cat de des posibil in marea familie Vadiacao Capoeira Cluj.
Tu decizi cine lupta pentru marele premiu! Voteaza-ti eroii si traieste Marea Gala a Talentului, vineri, de la 20:30, numai la PRO TV!
Romanii au talent - Fii eroul nostru!
Gallery