Nic Mihale are 22 de ani si este din Bucuresti. Prima oara a facut cunostinta cu magia in scoala primara, prin intermediul basmelor.
“Treptat am facut cunostinta si cu iluzionismul. Am vazut pentru prima data momente de magie la televizor. Aceste lucruri ma fascinau. Am invatat sa fac primul truc la 13 ani de la un vecin si apoi am inceput sa invat altele de la oamenii pe care ii intalneam. Desigur ca pe atunci nu banuiam ca aceste trucuri ma vor face sa vreau sa devin magician”, spune el.
In gimnaziu, a inceput sa descopere tot felul de trucuri cu carti impreuna cu un coleg.
“Fiind pasionat, urmaream tot felul de inregistrari cu magie. Imi doream sa invat mai mult, asa ca am inceput sa fac cautari pentru a vedea ce se intampla in Romania.
Am fost destul de dezamagit sa aflu ca in tara nu exista aproape nimic in acest domeniu. Dupa multe cautari, am aflat totusi de existenta Academiei de Magie, asa ca am inceput sa ma duc la cursuri. Aici am intalnit tot felul de pasionati ai domeniului. Datorita acestei intalniri, am vazut pentru prima data un spectacol de magie, ceva unic in Romania.
In acel moment, in mine s-a declansat ceva care m-a facut sa vreau sa fac acest lucru. Am inceput sa invat si sa exersez trucuri pentru scena. La un moment dat, am reusit sa intru in singura trupa de magicieni din tara, trupa Teatrului de Magie.
Am inceput sa acumulez experienta si sa ma transform in ceea ce sunt azi.
Exista guri rele care spun ca sunt doar trucuri, altii spun ca magicianul ii fraiereste pe oameni sau le fura lucruri. Asta este doar ceea ce se intampla la suprafata. Dupa multe ore de antrenament si evolutie personala, cateodata este tot ceea ce primesti de la public.
Acest lucru se intampla pentru ca Romania nu are o educatie in acest domeniu. Oamenii inca asociaza magia cu scamatoriile, furatul de obiecte sau cu alte notiuni ezoterice.
Eu cred ca magia este o arta de spectacol, asa cum Robert E.Houdin spunea in 1850 ca “magicianul nu este un clovn, ci un actor care interpreteaza un rol, cel al magicianului”. Cred ca magia are nevoie sa evolueze la noi, iar oamenii sa vina la spectacole.
Iluzionismul este impartit in categorii: magie generala, magie de aproape, micro-magie etc. Stilul pe care eu l-am ales este considerat ca fiind cel mai greu deoarece magicianul foloseste obiecte obisnuite si mainile pentru a crea iluzii. Talent sau multa munca - nu cred ca mai pot sa fac diferenta deoarece munca intrece talentul. Cred ca mai important decat asta este sustinerea colegilor din trupa din care fac parte.
De asemenea, cred ca este important faptul ca Federatia Romana de Iluzionism si Magie a implementat un standard ocupational, acum meseria de magician fiind recunoscuta de catre statul roman. Sunt posesor al unui astfel de certificat, deci pot spune ca sunt profesionist cu acte in regula.
Datorita aparitiilor televizate, nivelul magiei in Romania a crescut si acum am considerat ca trebuie sa apar pentru duce totul mai departe. Cred ca participarea mea la “Romanii au talent” ii va bucura pe oameni si va inspira viitori magicieni.
Gallery