În prima semifinală a sezonului 14 „Românii au talent”, Calisthenics România, patru băieți și o fată inimoasă, au oferit un supershow fascinant.
Jurații și-au arătat aprecierea pentru momentul oferit de Calisthenics România.
Andra: ”Sunt foarte mândră de voi, sunt bucuroasă că comunitatea voastră s-a mărit. În seara asta, am văzut un spectacol”.
Andi Moisescu: ”Mi-a plăcut cel mai tare faptul că ați reușit să faceți spectacol din ceva ce este sport, ceva ce pare că ați învățat în spatele blocului.”
Mihai Bobonete: ”Bravo, dragilor, extraordinar! M-a uimit ce am văzut aici. Am rămas fără respirație. Jos pălăria, bravo!”
Dragoș Bucur: ”Televiziunea și online-ul influențează vieți. Foarte mulți tineri sunt influențați de ceea ce ați făcut voi în seara asta”.
Alisia spune despre sportul pe care îl practică faptul că este mai mult decât un hobby, este stilul său de viață. Acest sport a ajutat-o și încă o ajută să se dezvolte din toate punctele de vedere, inclusiv la școală. Se poate spune că obține rezultate destul de bune, deoarece sportul, în general, o disciplinează și o învață lucruri pe care le poate aplica în toate aspectele vieții.
Cel mai important moment din viața ei este participarea la Campionatul Mondial din anul 2022, unde a obținut locul III. În anul 2023, a participat din nou și a câștigat locul I, dar i se pare mai important primul, deoarece aceea a fost prima ei competiție internațională.
Una dintre cele mai importante persoane pentru ea, care o încurajează mereu, este bunicul ei. Acesta i-a construit o bară în grădină, locul în care se antrenează și în prezent. Datorită lui a avut structura unde să își pună în aplicare abilitățile și să le dezvolte până la nivelul de acum.
Sandru Cristian, unul dintre băieții cu care Alisia participă, are o poveste de viață impresionantă. La naștere a fost scăpat în cap de către moașă și de acolo a urmat o serie de probleme. A fost diagnosticat cu insuficiență respiratorie și a fost tratat greșit timp de 5 ani. A aflat ulterior că diagnosticul corect era parapareza spastică. Din cauza acelui tratament greșit, la vârsta de 5 ani a avut prima criză de epilepsie. Cristian a stat și-n scaunul cu rotile.
După foarte multe vizite în diverse spitale, în urma unei concluzii a unei comisii de medici, i s-a spus că nu are șanse să trăiască mai mult de 15 ani, așa că niciun medic nu se încumeta să se ocupe de el. Asta l-a ambiționat foarte tare și atunci a avut primul contact cu sportul.
Familia lui Cristian a găsit o echipă de medici care a preluat cazul lui. După multe intervenții chirurgicale și tratamente, Cristian se apropia de vârsta de 15 ani. Atunci a luat decizia de a întrerupe orice tratament. Surprinzător, după această decizie, analizele au început să iasă din ce în ce mai bine, iar epilepsia dădea semne să dispară. Atunci, băiatul s-a apucat de sport intensiv.
Ce este calisthenics-ul
Calisthenics-ul este o formă de antrenament fizic bazată pe un sistem de exerciții care are ca scop stăpânirea propriei greutăți corporale prin folosirea unui echipament minim. Exercițiile permit dezvoltarea forței, rezistenței, flexibilității și coordonării.
Gallery