• Emisiuni
  • Românii Au Talent!
  • Românii au talent 2024 - semifinala 1. Emanuel Barica, moment colosal pe scenă: ”Cred că povestea ta e una foarte impresionantă dar tu, pictând, te vindeci pe tine”

Românii au talent 2024 - semifinala 1. Emanuel Barica, moment colosal pe scenă: ”Cred că povestea ta e una foarte impresionantă dar tu, pictând, te vindeci pe tine”

În prima semifinală a sezonului 14 „Românii au talent”, Emanuel Barica și-a demonstrat talentul desprins din această lume pe acordurile piesei ”You will see me”.

Jurații și-au arătat aprecierea pentru momentul oferit de Emanuel Barica.

Andra: ”La ce luptă ai dus, trebuie să vină și succesul. Ador implicarea ta. Oricum, când mă uit la tablou, e un spectacol”

Andi Moisescu: ”Are un talent care nu avea cum să iasă la iveală. Am vrut să aduc puțină fericire în sufletul lui Emanuel”.

Mihai Bobonete: ”Cred că povestea ta e una foarte impresionantă, dar tu pictând te vindeci pe tine”

Dragoș Bucur: ”E foarte ciudat pentru mine să primesc emoție atunci când văd pe cineva desenând. Este impresionat ce faci tu. Ești un exemplu extraordinar că se poate. Vreau să te văd în finală”

Emanuel este artist stradal în Berlin. Specializat pe animație, tânărul de 29 de ani bucură oamenii din diverse zone ale capitalei Germaniei.
A învățat să deseneze de la 14-15 ani, de la desenele japoneze pe care le vedea la televizor, prin vecini.

Emanuel provine dintr-o familie de etnie rromă. Au locuit cu toții în București într-o vilă, dar pe când avea Emanuel 4 ani, tatăl a pierdut casa la barbut. Erau 5 frați, au plecat cu toții în Botoșani pentru că nu mai aveau unde să locuiască și s-au mutat la bunici.

Când avea vârsta de 5 ani, Emanuel a fugit de acasă și a locuit 6 luni pe străzi, în București. Dormea prin metrouri, dar a fost găsit de poliție și dus înapoi la familia lui.

Ca să își câștige existența, mama vindea fructe și legume și lucra ca menajeră.

Emanuel a ajuns în Germania și a început să deseneze pe stradă. De la artist stradal a ajuns să-și expună lucrările în galeriile de artă din Berlin, Paris sau Linz.

„Fiecare lucrare a mea este ca un dans al vieții. Parcă vreau să îmbrățișez arta pentru că mi-a fost aproape în tot timpul ăsta. M-a ținut ferit de toate lucrurile rele și primejdioase. Mi-a fost și prieten, și iubită, și mamă, și tată. Și cu arta am adus oamenii aproape de mine”, a povestit Emanuel Barica.

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Românii Au Talent!

Articole pentru emisiune Românii Au Talent!