MOSTENIREA LUI BRANCUSI

Difuzat

137 de ani au trecut de la moartea lui Constantin Brancusi, omul care a semnat practic certificatul de nastere al sculpturii moderne si cel mai important artist pe care Romania l-a oferit vreodata lumii. Autoritatile romane au inceput un demers fara precent: vor sa repatrieze osemintele...

137 de ani au trecut de la moartea lui Constantin Brancusi, omul care a semnat practic certificatul de nastere al sculpturii moderne si cel mai important artist pe care Romania l-a oferit vreodata lumii. Autoritatile romane au inceput un demers fara precent: vor sa repatrieze osemintele artistului din cimitirul Montparnasse din Paris.
Intr-o noua editie a emisiunii de anchete jurnalistice Romania, te iubesc! corespondentul Stirilor ProTv Paul Angelescu arata cum au inteles romanii sa pretuiasca mostenirea marelui artist Constantin Brancusi. Uitata de autoritati, casa de la Hobita mai are putin si se prabuseste, iar Targu Jiu nu atrage turisti desi acolo se afla celebrele opere Coloana infinitului, Masa tacerii si Poarta sarutului. Mai mult decat atat, in timp ce la New York Brancusi este prezentat ca un sculptor francez de origine romana, Autoritatea Nationala pentru Cetatenie nu reuseste sa lamureasca daca Brancusi a murit cu cetatenie romana sau nu.

Share

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Romania, te iubesc!

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Romania, te iubesc!

Emisiuni similare

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

TOP emisiuni