Peste trei milioane de români au golit satele și, mai ales, fostele orașe industriale, în perioada 2008 - 2022. În ultimii 20 de ani, țara noastră a oferit Occidentului mână de lucru ieftină, iar imaginile cu români agățați de gardurile ambasadei sau dormind pe trotuare au făcut istorie.
Gallery
Probabil, mânați de lipsa perspectivelor de aici, oamenii au ales să emigreze. Care sunt poveștile lor și cum sunt primiți în țară cei care decid să revină aflăm duminică, de la ora 18:00, la România, te iubesc!, în cadrul reportajului Viitorul e acasă.
„După aderarea la Uniunea Europeană, milioane de români au plecat să muncească în străinătate. Foarte mulți. Unii dintre cei plecați de mai bine de 20 de ani au visat la momentul când România va fi, din nou, acasă. Cei ce vin aleg să investească tot în agricultură sau să construiască ferme, aduc cu ei mentalitatea occidentală, însă, din păcate, în rândul autorităților dau peste mentalitatea românească”, spune Paula Herlo despre reportajul Viitorul e acasă, pe care-l vom vedea în această săptămână.
Deși milioane de români au plecat să muncească în străinătate, în ultimii trei ani numărul de întoarceri este mai mare decât cel al plecărilor. Au lăsat în urmă stabilitatea pentru a investi... acasă. Dar, în loc de sprijin, au găsit birocrație stufoasă.
Întregul reportaj poate fi urmărit duminică, de la 18:00, la România, te iubesc!. Emisiunea este disponibilă și online, pe VOYO.