Reportajul Pericolul dependenței, semnat de Alex Dima, continuă duminică, la România, te iubesc!

Reportajul Pericolul dependenței, semnat de Alex Dima, continuă duminică, la România, te iubesc!

Consumul de droguri în rândul tinerilor continuă să fie un subiect alarmant. Lipsa unor strategii eficiente de combatere și prevenție a consumului duce la creșterea numărului victimelor. A doua parte a reportajului Pericolul dependenței, semnat de Alex Dima, poate fi urmărită duminică, de la ora 18:00, în cadrul unei noi ediții România, te iubesc!, la PRO TV.

Datele arată că, în România, se consumă de 3 ori mai multă ketamină decât în alte state din Europa. „Ani la rând, în România s-a vorbit despre înființarea unor centre pentru dependenți. Nu s-a întâmplat nimic. Avem o agenție Națională Antidrog, cu aproape 300 de angajați și un buget de 43 de milioane de lei pe an. Agenția trebuia să se ocupe de înființarea a trei centre pentru reabilitarea și recuperarea dependenților încă de acum 20 de ani”, va explica Alex Dima duminică.

Despre una dintre substanțe, va povesti și un fost consumator, în reportajul de duminică: „Orice liceu din București are câte un dealer. Mai ales în centrul Bucureștiului. Acolo e inima”.

„Drogurile sunt refugiul în care se aruncă tot mai mulți tineri, din cauza anturajului, din cauza problemelor din familie, din curiozitate sau plictiseală. Din păcate, pică într-o capcană din care e imposibil de scăpat. Mărturiile copiilor dependenți și ale părinților sunt tulburătoare. Am mers și peste guvernanți și i-am găsit fix așa cum îi găsim de fiecare dată - nepregătiți, indiferenți, lipsiți de empatie. România este invadată de noi substanțe pe care autoritatile nu sunt în stare să le depisteze, o adevarată otravă care se vinde cu 5 lei”, a declarat Alex Dima.

Care sunt soluțiile și cum se poate preveni și combate acest fenomen, putem afla duminică, de la ora 18:00, într-o nouă ediție România, te iubesc!. Emisiunea poate fi urmărită și online, pe VOYO.

Share

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Romania, te iubesc!

Articole pentru emisiune Romania, te iubesc!

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni