• Emisiuni
  • Romania, te iubesc!
  • Telespectatorii au urmărit, aseară, reportajul Țara apelor pierdute, iar emisiunea România, te iubesc!, a fost lider de audiență

Telespectatorii au urmărit, aseară, reportajul Țara apelor pierdute, iar emisiunea România, te iubesc!, a fost lider de audiență

Telespectatorii au urmărit, aseară, reportajul Țara apelor pierdute, iar emisiunea România, te iubesc!, a fost lider de audiență

Ieri, în cadrul emisiunii România, te iubesc!, Rareș Năstase ne-a prezentat reportajul Țara apelor pierdute, despre seceta de la nivelul global și cum ne afectează pe noi. Organizația Națiunilor Unite avertizează că până în 2050, cererea globală de alimente va crește cu peste 70%, pe fondul sporirii numărului populației.

Tot experții ONU au semnalat că, la nivel global, peste 12 milioane de hectare de teren arabil se degradează iremediabil anual. Fermierii susțin că niciodată nu a fost mai rău pentru agricultură ca anul acesta.

„Fermierii români sunt forțați să ia măsuri, ca să nu riște falimentul. Am filmat în ferme care au aplicat, cu succes, soluții de irigații cu precizie, cum găsești prin Israel sau zonele aride din Statele Unite. Alții folosesc metode inedite de a lucra pământul, de exemplu acoperă cu paie ogoarele, stiluri de lucru copiate din Australia sau Africa. Alții își sapă lacuri artificiale, să nu risipească niciun strop de ploaie. Mai nou, apar proiecte și în țara noastră prin care să facem irigații cu apele menajere, din orașe - așa cum se face de mult timp în alte țări cu climat secetos”, a spus Rareș Năstase.

Emisiunea România, te iubesc! a condus ieri seară topul preferințelor telespectatorilor, în intervalul orar 18:00 – 18:57, și a înregistrat 4.6 puncte de rating și 20.9% cotă de piață în rândul publicului național, cu vârsta cuprinsă între 21 și 54 de ani, din categoriile ESOMAR ABCD, în timp ce televiziunea de pe poziția secundă a obținut 2.4 puncte de rating și 11.1% share.

Nu ratați o nouă ediție marca România, te iubesc! duminică, de la 18:00. Emisiunea poate fi urmărită și online, pe VOYO.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Romania, te iubesc!

Articole pentru emisiune Romania, te iubesc!

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni