Joi seara, Adrian Neagoe a venit în fața chefilor cu o rețetă delicioasă, plini cu gorgonzola în sos de midii, al cărei mod de preparare îl regăsiți mai jos.
INGREDIENTE ȘI CANTITĂȚI (pentru o porție):
Pentru paste:
250 gr făină 00
75 gr făină semola
1 ou întreg
180 gr gălbenuș de ou
ulei de măsline
sare
Pentru umplutură:
sare
150 gr gorgonzola DOP dulce
1 smântâna pentru gătit 32%
Pentru sosul de midii:
2 cepe roșii de apă
2 cartofi albi medii
1 kg midii proaspete
100 ml vin alb
ulei de măsline
piper
1 caserolă ceapă Chivas
100 gr unt
Alte ingrediente necesare:
vlăstari de ridiche
busuioc verde sau vlăstari de busuioc
busuioc proaspăt
ulei de măsline
1 cutie de conserva roșii decojite
1 lime
100 gr făină 00
100 gr mix fructe de pădure
ulei floarea soarelui 100Ml
50 gr piper negru măcinat
MOD DE PREPARARE:
Etapa 1.
• Începem preparatul cu pregătirea aluatului pentru “Plini”:
Amestecăm toate ingredientele în ordinea următoare: întindem ambele tipuri de făină pe bancul de lucru și în centrul ei adaugăm oul și gălbenușurile de ouă + uleiul de măsline și sarea. Amestecăm bine aluatul până se formează o compoziție omogenă dupa care împaturim aluatul in folie transparentă și lăsăm la frigider pentru cc 20 de min.
• Amestecam cu telul brânza gorgonzola cu puțină smântână de bucătarie până se formează compoziția perfectă pentru umplutura pastelor
Etapa 2.
• Punem midiile în oala cu piper, puțin vin și 1 linguriță de ulei de măsline, le ținem până se deschid. ( cc 3-5 min )
• Punem la călit, într-o altă oală, ceapa cu cartofii tăiați bucățele mici și adăugam sos de la midii pentru fierberea lor, dupa care adăugam midiile + sare și piper și blenduim totul pentru formarea sosului
Etapa 3:
• Adăugam apa la fiert
• Întindem aluatul și formăm plinii, apoi îi fierbem.