Marți seară, Andrei Klabacs a prezentat chefilor o rețetă exotică, iar ingredientele și modul de preparare le regăsiți mai jos.
INGREDIENTE ȘI CANTITĂȚI (pentru o porție):
O dorada întreagă
150 g mazăre congelată
1 pachet unt
Sare piper
o sticlă socată de lămâie
50 g zahăr
1 lingură lecitină de soia
u praz
o sticlă ulei de floarea soarelui
2-3 ridichi
1 lămâie
flori comestibile
MOD DE PREPARARE:
Fileul de doradă se pregătește în ulei de măsline, cu sare și piper.
Mousseline de mazăre: mazărea congelată este opărită, pasată, dreasă cu sare, piper și puțin unt. Mixul trebuie dat prin sită să fie fin.
Partea albă a prazului trebuie tăiată în trei bucăți, opărită apoi pe tigaie. Partea din vârf, tăiată fâșiuțe subțiri, care sunt ținute în apă cu gheață, apoi scurse bine înainte de a le pune în baie de ulei.
Pentru spuma de socată, punem socată la fiert cu o lingurița de zahăr și lăsăm să se reducă. Apoi, la final, se picură o linguriță de lecitină de soia în lichid și se blendează cât să fie ușor aerat și să se formeze o spumă.